miércoles, 4 de mayo de 2011

La Tira



Tancaments il·legals de locals a Lleida

L’Ajuntament de Lleida va fer tancar per vuit mesos, el bar o pub, TRESS, per haver incomplit l’horari de tancament.
No obstant, ara el jutge del Contenciós Administratiu ha dictat una sentencia en la que anul·la la resolució de l’Alcalde.
El magistrat qualifica de “temeritat” aquesta actitud de l’Ajuntament i apunta a que es podria estar utilitzant de manera exemplaritzant i electoralista per part d’un concret grup polític, amb la finalitat de fer veure al ciutadà, que el tema dels sorolls provinents de locals d’oci nocturn està totalment solucionat gràcies a l’actuació de l’Ajuntament”.
Afegeix que no ha trobat l’autorització judicial per a fer el escorcoll del local, "es torna a plantejar per part de la policia municipal de Lleida un possible abús de poder quan no l'oberta comissió d'un delicte tipificat al Codi Penal".
En un altre afegit diu: "Sembla com si l'ajuntament de Lleida hagués retrocedit diverses dècades en el temps i desitgés aplicar la potestat sancionadora existent en el període polític anterior a la Constitució espanyola del 1978".

En declaracions a la radio, l’Alcalde va declarar que presentarà recurs per recusar al jutge “i perquè s’ho miri un altre jutge”. Ens preguntem si podrà demostrar que el magistrat té alguna incompatibilitat en contra l’Ajuntament de Lleida per ser recusat, tal vegada sigui que es tracta d’un jutge independent.

Es dona el cas, de que ja és la tercera vegada que passa el mateix, es a dir que l’Ajuntament tanca un local y que desprès el jutge, diu que no es podia tancar. Altres locals de la ciutat han patit el mateix tractament: La Boite, Quenns, River Café, Tress. Un altre local, Refugio Brasileño, acaba d’anunciar que ha recorregut al Contenciós per un altre tema de tancament de local.

Pel que fa a la discoteca Boite, el jutge explica: “que no consta que la policia demanés cap permís i molt menys autorització judicial per entrar a l’esmentat local”, per tant, “s’hauria pogut vulnerar la inviolabilitat del domicili i estar davant d’una entrada il·legal que suposaria l’anul·lació de tot el procediment”.

No oblidem, que es tracta d’una resolució d’Alcaldia i a més, la llei diu que en tot Ajuntament, el cap de la Guardia Urbana serà sempre l’alcalde.

Segurament, no és pas l’abús de poder el que té de practicar un Ajuntament, sinó el total compliment de la llei, i en això possiblement estarem tots d’acord amb el jutge. Amb el que potser difícilment estarem d’acord, es amb que a la Guardia Urbana se li encomanin actuacions il·legals.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]