viernes, 13 de mayo de 2011

Des de la meva finestra





La ketamina

En l’actual societat, han fet aparició diferents tipus de drogues que són consumides per ciutadans que estan enganxats al seu consum.
Una de les últimes drogues conegudes és la ketamina. Es tracta d’un producte anestèsic que s’utilitza com a tal a Àsia, Amèrica Central i Àfrica.
Si bé es va utilitzar com anestèsic a Espanya, es va retirar degut als seus efectes al·lucinògens secundaris.
Segons hem trobat, es tracta d’una droga molt addictiva, que es sol consumir ensumada, els seus consumidors passen amb rapidesa de consumir-la ocasionalment al consum diari, té per tant un gran poder de addicció. Una altra particularitat és que els nivells de desintoxicació són molt baixos.

En l’informe anual del Plan Nacional de Drogas, no consta l’augment de consum d’aquesta droga. Segons dades del 2008, un 4,8% d’escolars entre 14 i 18 anys han consumit algun cop aquesta droga, a la vegada que el 5,1% han provat la cocaïna.
Fonts de confiança, afirmen que el consum de ketamina, esta només una mica pel davall del de cocaïna o èxtasi.

No fa gaire, els Mossos d’Esquadra van detenir una banda de 10 persones, que eren el principal grup de tràfic de ketamina a Catalunya: portaven la droga des de l’Índia en paquets de 4 ó 5 quilos per setmana.

Realment és una pena, que nens de 14 anys es facin consumidors de drogues, amb els futurs perjudicis de salut i socials que tot aquest entorn els pot comportar.
Si bé és cert, que la lluita policial contra els traficants no es pot defugir, també és veritat, que sense consum, no hi ha tràfic, aleshores sembla que la millor inversió sanitària i també social en aquest camp, sigui la preventiva, es a dir la educativa, que passa necessàriament pel assessorament continuat als nostres joves, costi el que costi.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]