martes, 10 de mayo de 2011

Des de la meva finestra



Una mort estranya i molt oportuna

El dia 1, dia del treball era festiu, no obstant diuen que el grup de “marines” d’elit del president Obama, no van poder fes festa perquè tenien molta feina.

Diu l’historia que de vegades, hi ha qui es passa la vida, sent una autentica molèstia per algú y que curiosament, mor (o se’l fa morir) en el moment més adequat per aquells que es deien molestats. Com es podem imaginar estic referint-me a Osama Ben Laden, que diuen va morir al seu domicili de Pakistán el dia del treball, en una fosca operació de l’exercit de EEUU.
Quan dic fosca operació, és perquè crec que deixa més interrogants i dubtes, que certeses i conviccions.

Es va difondre una fotografia de Ben Laden mort; una falsedat, ja que des del 2009 aquesta foto circula per Internet. Diu que van trigar 40 minuts per matar Ben Laden, quan no els feia falta ni 5 minuts. Diu que li van mirar el ADN, que van veure que era ell i que desprès el van tirar al mar.

Fa temps que es diu, que Ben Laden fa anys que esta mort. Així ho va declarar davant la televisió, la Primera Ministra de Pakistán, Benazir Bhutto l’any 2007. Un més desprès, Bhutto va ser assassinada. Va estar una casualitat? En el camp de la política, les casualitats més aviat són escasses.

Hi podria haver algun motiu per simular que estava viu? Doncs, podria haver servit d’excusa i raó, per envair països en nom de la defensa de la llibertat i eliminar llibertats. Per fer-nos entrar en una paranoia, on ens fan veure enemics per tots costats i en nom de la seguretat, amb l’excusa de defensar-nos, ens van treien les poques llibertats que ens quedaven. Penso que les raons per la simulació poden ser d’allò més interessades.
La invasió de l’Afganistan, geoestratègicament important per ser un passadís pels oleoductes al Mar Índic. En el cas de Irak, important per ser posseïdor de més del 70% de les reserves de petroli. Ambdós països no tenien res a veure amb el terrorisme ni amb Al Qaeda, però era una justificació.

Y perquè simular ara la mort de Laden? Els observadors internacionals fa temps que coincideixen en que Ben Laden, en cas de fos viu, no pintava res dintre de Al Qaeda des de fa anys. A més, en les actuals revoltes nord africanes, el pes de Al Qaeda ha estat insignificant. També pot servir per acabar la guerra a Afganistán; una guerra molt impopular a EEUU. Y la raó de més pes, la caiguda de popularitat de Obama; informar de la mort de Laden ha fet pujar la seva popularitat, però immediatament ja s’està qüestionant tot: en primer lloc l’exercit van entrar en un país sense permís i per tant, de forma il·legal, i si realment el van matar, quan el portant veu de la Casa Blanca, diu que anava desarmat, és com dir que l’exercit va cometre també un acte terrorista o un assassinat. Una altra cosa hagués estat, que l’haguessin capturat i portat als EEUU per jutjar-lo, demanat desprès el recolzament d’altres països.

No fora descartable, que al final Obama acabés tenint encara més problemes electorals per aquesta historia dels que pensava resoldre, però si es demostra que ha enganyat als ciutadans, també pot tenir problemes legals. Recordem el que va passar amb Richard Nixon, que va haver de dimitir.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]