lunes, 18 de abril de 2011

La Tira



VOLEM L’INSTITUT A CAPPONT

El passat dia 11, va tenir lloc en el barri de Cappont una concentració d’escolars, pares, mares i veïns, per reivindicar una vegada més, la construcció del Institut de Secundaria, al ser l’únic barri de Lleida que no té Institut (Magraners no en té, però és que no disposa d’alumnes suficients com per omplir un Institut).

Diuen els membres de les AMPEs, que del barri de Cappont surten cada any un centenar d’alumnes que necessiten Institut.

Un Institut que va demanar l’Associació de Veïns de Cappont a la Generalitat, a l’any 2003, quan governava CiU, qui va aprovar un pressupost per a fer-lo.

En canviar al mes de novembre el govern de la Generalitat, el govern Tripartit (PSC - ERC - ICV), van anular aquell pressupost sense donar cap explicació convincent.

No serà que aquell pati, qualificat aleshores com zona verda, era molt llaminer per passar-ho a zona edificable i per tant dedicar-lo a l'especulació municipal?

Tots aquests anys han estat un seguit de manifestacions, concentracions, reivindicacions, recollida de signatures i petició de mocions al Ple de l’Ajuntament de Lleida per part dels veïns de Cappont. Accions que han estat acompanyades de moltes maniobres per part d’Ajuntament i Generalitat per no construir-lo.

Per fi al 2009, l’Ajuntament, aclaparat per les protestes i quan va veure que el sector immobiliari havia fet fallida, va requalificar una part del solar (uns 7.500 m2 dels 13.000 existents).

Els Veïns de Cappont fan constar, que saben quines són les actuals condicions econòmiques del país, i per tant, no volen cometre la irresponsabilitat de demanar la construcció de l’Institut d’un dia per l’altre, però sí demanen, una concreció per part de la Generalitat, que és qui el té de construir. Es a dir, saber, quin any tindrem pressupost per fer el projecte i quin any tindrem pressupost per construir-lo.

Des de la Generalitat, el Departament d’Ensenyament, acaba d’anunciar que l’Institut de Cappont no es prioritari.

Els Veïns de Cappont no admeten ja més ambigüitats; volen saber quan es farà l’Institut i quan s’acabarà aquesta discriminació en vers altres barris de Lleida.

De moment en aquest aspecte, el Govern de CiU continua fent el “ronsa” igual que ho feia el del Tripartit.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]