miércoles, 27 de abril de 2011

Des de la meva finestra



Amb la ex consellera Marina Geli, es feia un pressupost elàstic com una goma
   
L’anterior govern Tripartit de la Generalitat, vam tenir com consellera de Salut, a la socialista Marina Geli, qui a pesar de que no parava de vanagloriar-se de la seva tasca, no va aconseguir reduir les llistes d’espera en la sanitat catalana.
El cert és, que mai hem pogut aclarir la seva decisió de convertir el pàrquing lliure de l’Arnau de Vilanova en pàrquing de pagament, o el perquè no va admetre els recursos en contra, correctament presentats en temps i forma, per part de 1.300 usuaris lleidatans, ni si té vinculacions l’empresa concessionària.

Creiem que encara queda pendent d’esclarir un assumpte legal en un hospital de Tarragona (Santa Tecla, on set pacients de diàlisi van estar infectats d’hepatitis C), pel que Fiscalia de Tarragona ha obert investigació. Però ara a més, apareix un informe sobre el Servei d’Emergències Mediques (SEM), que fiscalitza les actuacions d’aquest organisme els anys 2007, 2008 i 2009.
I aquí parlem de pressupostos (perquè també es detallen actuacions per serveis presumptament irregulars). Resulta que el pressupost en obres per adequar la seu central del SEM, va ser de 4 milions d’euros l’any 2006. Unes obres que adjudicades a l’empresa Nordcontainer, van estar denunciades en el seu moment per l’oposició i ara es troben baix investigació judicial.

Aquest pressupost va passar només en el primer any, a 5,9 milions d’euros. Va haver un sobre cost només en el primer any del 47,5%, quan la llei només permet un sobre cost màxim del 20%.
Al novembre de 2007, una certificació d’obra, ja reconeixia un cost de 7,6 milions d’euros.
Al mateix mes, s’afegeixen 805 mil euros pel “cablejat de la nova central del SEM, amb el qual el pressupost puja ja als 8,4 milions d’euros. Carai, quins cables més cars?
Tres mesos desprès, s’amplia la factura en afegir-se uns “treballs addicionals com: automatització de portes, instal·lació de climatització, d’energia solar, adequació de soterranis, instal·lació de humidificadors, sistemes de jardins, passarel·les i pagament de taxes administratives”, tots ells, elements perfectament previsibles en un pressupost inicial.

Em resum, si sumem tot, ens dona una factura final de 9,4 milions d’euros quan el pressupost inicial era només de 4 milions: Un sobre cost o desviament del 136%, quan la llei només permet un desviament del 20%. Tenint en compte tot, ens podem preguntar, perquè es va anar ampliant el pressupost sens tenir en compte el límit legal?

Ens preguntem si aquests fets tindran alguna conseqüència legal o judicial pels responsables d’aquesta gestió, o si pel contrari tot quedarà només en una simple denuncia electoral d’uns fets presumptament delictius, o qui sap si també sospitosos. És a dir, si aquests fets, seran tractats amb el mateix rigor legal i duresa, com quan un ciutadà normal no paga una multa de trànsit, per exemple, o es deixarà caure a sobre d’ells la pesada cortina de la permissivitat i del mirar cap un altre costat?
O dit d’altra manera, l’Administració ha de complir també la llei, o és que només l’hem de complir els soferts ciutadans?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]