lunes, 4 de abril de 2011

Des de la meva finestra



Unes retallades sanitàries molt mal acceptades
Una de les primeres mesures del nou Govern de la Generalitat, va estar anunciada pel conseller de Salut, Boi Ruiz, consistent en reduir el dèficit sanitari, una mesura que Convergència i Unió no va anunciar en el seu programa electoral. Evidentment, la retallada en la sanitat pública la podem patir tots.

A meitats de febrer, el sindicat Metges de Catalunya, van lliurar a la Presidenta del Parlament, un manifest que es diu “La Sanitat no es rebaixa”, promogut per 2.085 metges adscrits als vuit hospitals del ICS.

Metges de Catalunya, va explicar que el manifest reclama: que no siguin retallades les prestacions en el sistema sanitari. Que siguin cobertes les baixes i les jubilacions de metges. També que siguin reduïts els càrrecs directius amb objecte de preservar la qualitat assistencial.

Van posar l’exemple del hospital Arnau de Lleida, on es pretén tancar uns 200 llits en època d’estiu i durant alguns dies festius. Diuen que la veritable raó per tancar aquests llits, es estalviar-se de contractar personal de substitució.

Ara el col·lectiu metge, acaba d’explicar que els primers símptomes de la retallada ja es comencen a notar, en intervencions de pròtesis de maluc, genoll, cataractes o pedres a la fel. En aquests apartats s’havien contractat serveis especials en quiròfans oberts per les tardes, pero poc a poc, tots els hospitals estan tancant quiròfans de tarda. Apart de que la farmàcia es un dels principals capítols de l’ajust.

Segons s’ha publicat, es pretén estalviar en metges de guàrdia i infermeres. Es pretén que hagi agrupació de quiròfans, menys intervencions quirúrgiques i més demora. Una reducció en despesa farmacèutica, congelació d’inversió, reducció de plantilles (això també s’està fent ja, acomiadant al personal interí).

A manera d’exemple, s’han publicat alguns dels objectius d’estalvi pel 2011, com poden ser: Hospital Vall Hebron amb 65 milions €, Hospital Bellvitge amb 31 M €, Hospital Tris Pujol, amb 53 M €, Hospital Clínic, amb 45 M€, Hospital Sant Pau amb 40 M €. El total d’aquest exemple, suma 234 milions €.

La realitat és, per més que ens vulguin fer veure al contrari, que no és possible estalviar 234 milions €, sense que afecti directament a la qualitat de l’atenció sanitària.

Els usuaris de la Sanitat Pública catalana, en veure tot això estem indignats, perquè des de Convergència i Unió en campanya electoral, van dir que no retallarien, ni en el pressupost en Sanitat Pública, ni el de l’Educació.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]