miércoles, 30 de marzo de 2011

La Tira







Quan es fa totalment al contrari del que es diu
   
No fa tants anys vàrem patir una forta sequera, que va portar al Govern de la Generalitat a proclamar un Decret de Sequera. Deien que no havia aigua als pantans, per tant s’havia d’estalviar i per descomptat, no es podia malbaratar. Però el que no es pot fer, és anar repetint-nos als ciutadans, les proclames de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), que es poden resumir en que “s'ha d'estalviar l'aigua”, quan a la vegada institucionalment s'està fent tot al contrari i fins i tot, sembla que estem davant d’una hipocresia institucional.

Resulta que a Lleida tenim una depuradora d’aigües al marge esquerra del Segre. Es va dir, que era allí on tenien d’anar els camions de neteja vial de ILNET(concessionària de l’Ajuntament i que porten un rètol d’aigua no potable), a omplir d’aigua per rentar els carrers de la ciutat amb la manega. El cert és que no són pocs els Veïns de Lleida que han vist, com el camió cisterna omple en les tomes d’aigua potable dels nostres carrers. Tal actitud va estar posada en coneixement de l’Ajuntament, però l’Alcalde fa com que mira cap un altre costat.

D’igual manera, ens podríem estalviar l’aigua potable que cada dia rega l’herba de la canalització del Segre, ja que també podríem utilitzar l’aigua de la depuradora.

El diumenge l’Alcalde de Lleida va anar a la Mitjana a celebrar el Dia de l’Aigua, on va perdre una gran ocasió per anunciar que els camions de ILNET només utilitzarien aigua de la depuradora. No sabem si acabarà sent coherent amb els missatges educacionals i institucionals d’estalvi d’aigua, o si és que potser el missatge de no malbaratar l’aigua encara no li ha arribat.

En qualsevol cas, el missatge té de ser igual per a tots, per l'Administració també, doncs té el deure de donar exemple.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]