lunes, 28 de marzo de 2011

La Tira


  
Pot passar un Pont per sobre de la Llei?

  
Al març del 2007 l’Alcalde va posar la primera pedra del Pont de Príncep de Viana i a l’abril de 2010 el va inaugurar.
Al cartell que hi havia in situ, hi deia: Promotor Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida SL.
Pressupost: 7.358.000 €, encara que en acabar l’obra, cert document sembla desmentir al cartell, i diu que va acabar costant 13.000.000 €. Si no anem errats, això suposaria un sobrecost del 79% sobre el pressupost inicial; uns 5,6 milions d’euros i segons tenim entès, legalment, només es pot excedir un 20% del pressupost inicial. Una desviació que no és petita i que el nostre Alcalde encara no ha explicat de forma convincent.

Ens podem preguntar, és creïble, que un enginyer amb una amplia i sobrada experiència en la construcció de ponts, s’equivoqui al calcular el cost en 5,6 milions d’euros (931 milions de pessetes), quan justament l’any passat, en va acabar un a Cádiz, de 5 quilometres, i no va costar ni un euro més del que estava pressupostat?

Però a banda de la desviació dinerària, la situació que es dóna en la construcció d’aquest Pont es una mica singular, perquè segons tenim entès, hi ha un contracte que podria dir més o menys així:
“L’EMU de Lleida SL, és una empresa municipal de capital íntegre de l’Ajuntament de Lleida. ..té encarregada l’execució del projecte desglossat del Pont sobre el Riu Segre, en virtut d’acord de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida de 9 de maig de 2006...i per acord del Ple de l’Ajuntament de 30 de juny de 2006...per resolució de la Consellera Delegada es va acordar iniciar el procés de licitació dels contractes corresponents.”

En tot cas, creiem que l’EMU (que és una empresa) no és qui legalment parlant, ni per aprovar aquest pressupost (que segons la llei ho té de fer el Ple de l’Ajuntament), ni per demanar un crèdit si abans no ha estat autoritzat pel Ple de l’Ajuntament i amb import concret.

Pel que sembla, l’EMU està demanat crèdits per compte de l’Ajuntament. Hem de pensar, que la Paeria està ja al límit legal d’endeutament i semblar ser, que han utilitzat la EMU per burlar aquest límit. Per cert, com és possible, que un any desprès d’haver-se acabat la seva construcció, l’Ajuntament encara no sàpiga quant ha costat. Perquè hi havia un pressupost inicial de 7,3 milions d’euros, que s’ha anat incrementant fins arribar als ....13 milions potser?

Sr. Alcalde: Com és possible que doni a l’EMU unes competències que segons la llei, només pot tenir l’Ajuntament?
I quan ens dirà vostè als lleidatans, el que ens ha costat el Pont, amb IVA inclòs.
Què passa; que vostès no saben sumar, o és que ens volen amagar el cost final?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]