miércoles, 23 de marzo de 2011

La Tira


   
“Garantia de futur” significa, endeuta’t que t’endeutaré
   
L’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, no para de inaugurar, de fer simulacres participatius en programa electoral, de visitar llars de jubilats, reuneix entitats veïnals etc. En definitiva, propaganda, propaganda i més propaganda.
El que no explica en lloc l’alcalde, és el deute que ens ha deixat la seva gestió i que segons hem vist publicat, puja 130 milions d’euros.

Concretant, entre tots els lleidatans, devem els 130 milions d’euros, més el milió d’euros que hem de pagar cada mes en concepte d’interessos. En total, al gener d’aquest any devíem contant interessos, 142 milions d’euros. Traduït, serien 23 mil milions de pessetes.
Si no anem errats, sortim a uns 1.118 euros per veí; si en una família hi ha tres membres, doncs toquen a 3.354 euros.
Però aquest càlcul no només es vàlid per aquest any, sinó per altres bastants anys.
Tindrem segurament nova pujada d’impostos; de moment el nostre Alcalde ja ens ha pujat aquest any també (en temporada de crisi), el rebut de l’IBI (Contribució).

El que ens temen, és que aquí no acabi el deute dels lleidatans, sinó que hi tinguem d’afegir el deute de les empreses municipals, uns organismes que fa l’efecte, de que quan els hi convé fan d’Ajuntament i quan els hi convé, actuen com si fossin independents de l’Ajuntament.

Senyor Alcalde, Àngel Ros, ja sabem que endeutar-nos fins les orelles, entra en la seva “garantia de futur”, el que no ens ha dit, és si entra també, fer una auditoria independent de totes les dependències de l’Ajuntament, incloses les empreses municipals, patronats, instituts, fundacions, etc? Per posar un exemple, l’EMU deu 20 milions.

Els Veïns de Lleida hem de saber, quant puja la suma total del deute de l’Ajuntament, inclòs el de les empreses municipals, més les factures corrents, pendents de pagament que tenen guardades al calaix?

I una altra pregunta: Quant ens tocarà de pagar als lleidatans, a més, per les obres del Plan Zapatero o Plan E?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]