miércoles, 16 de marzo de 2011

La Tira



Canvi de contenidors d'escombraries

A començaments d’any, a Lleida ens van canviar els contenidors de recollida d’escombraries. En teníem uns de plàstic verd i ara són més grans i de plàstic gris.

Hem vist que on hi havia dos contenidors dels antics, ara només n’hi ha un dels nous, també hem constatat, de que en certs punts han desaparegut contenidors de recollida selectiva, la qual cosa sembla entrar en contradicció amb la recomanació oficial de separar el cartró, el vidre i els envasos, de la orgànica. I és que donada la idiosincràsia dels nostres conciutadans, resulta molt millor, ser pedagògic facilitant les accions cíviques, que amenaçar amb sancions l’incompliment a traves d’una normativa.

Ara ens estem trobant, que en obrir el contenidor de rebuig apareixen vidre, cartró i envasos de plàstic.
Un veí va cridar l’atenció a un altre, per llençar botelles de vidre al contenidor de rebuig, la resposta va ser: “Jo separava sempre, però m’han apujat molt el rebut de la brossa, per tant, ara que separin ells”.

La justificació oficial que ens van donar per canviar els contenidors, va ser que amb aquests nous, es que el camió porta un sistema mecànic que agafa el contenidor i el buida. Se’ns va dir que el personal sobrant es dedicaria a netejar els carrers. No hem vist cap gran millora en la neteja dels carrers.
Amb tot, pensem que aquesta no és la millor manera d’encarar el problema de la neteja viària, sinó que la millor solució sens dubte, es fer pedagogia; no hi ha cap necessitat de llençar al terra, ni papers, ni burilles, ni plàstics, ni envasos, ni xiclets, ni deixar excrements de gos.

El que més ens a sorprès, es comprovar que en les mateixes dates, que es van canviar els contenidors a Lleida, també es van canviar a Barcelona. I són els mateixos.
Més que res, li volíem preguntar a l’alcalde Ros, amic d’en Zapatero, si això no sembla massa casualitat?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]