jueves, 10 de marzo de 2011

La Tira


  
El cost de la Llotja pels Veïns de Lleida
  
A finals de l’any passat es va suscitar un agre debat entre el Cap de la oposició i l’Alcalde de Lleida, enredats en una discussió, sobre el cost de la Llotja, la joia de la corona del nostre Alcalde.

En paraules textuals de l’Alcalde i definitòries del seu tarannà: “La Llotja no ha costat ni un euro als lleidatans”. A veure si som seriosos; hem tingut de pagar entre tots, 10,7 milions d’euros (que són 1.780 milions de les antigues pessetes), en impost de plusvàlues per la venda dels terrenys adjacents, A més, es va dir que l’Ajuntament havia tingut de demanar un crèdit de 4 milions per poder pagar, una situació que deu generar uns interessos.

També es va publicar que la Llotja havia tingut un desviament o sobrecost de 5 milions d’euros. I si tal cosa es certa, els lleidatans haurem pagat 16 milions d’euros per la Llotja, més el valor que tenien els dos patis, patrimoni de tots, que hem venut i per tant perdut.
A que ve, que se’ns digui, que no ens ha costat ni un euro? Com se’ns pot dir una mentida com aquesta?

L’alcalde Ros, amic d'en Zapatero, va declarar tot seguit, que la Llotja es va construir amb els 49,5 milions d’euros, obtinguts en la venda de dos solars, que si no anem errats, eren per construir pisos en les projectades dues torres de la Llotja, però si els pisos no s’han fet, no s’han pogut vendre, per tant en teoria, qui ha pagat els 49,5 milions d’euros, deu de ser l’empresa compradora, CERBAT? Però, tants diners tenia aquesta petita empresa, per pagar els 49,5 milions d’euros (8.319 milions de pessetes) sense haver venut els pisos? Voleu dir, que hi ha alguna empresa a Lleida que té aquests diners?

Una vegada més, no està clara la labor de govern del nostre Ajuntament i la seva manca de transparència surt sovint als mitjans, fins i tot el Síndic de Greuges, insta l’alcalde Ros a donar informació municipal quan se li sol·licita, una cosa que el nostre Alcalde no acostuma a fer i que és totalment demostrable.

Ros va dir, que al gener farien la liquidació de la Llotja i ja estem a març. Pensem que la Llotja es va inaugurar ara fa un any i diu que encara està “per liquidar”?
Cal que s’aclareixi d’una vegada: primer, quant hem pagat els lleidatans per la Llotja, tot incloent-hi el cost (o la valoració) dels terrenys. Segon, quin ha estat el sobrecost. Tercer, qui a pagat els 49,5 milions d’euros pels patis de les torres i si aquests diners han estat realment cobrats per l’Ajuntament? I quart, està totalment pagada la Llotja o encara queden factures pendents?

Tenint en compte que la transparència no es el fort del nostre Ajuntament, podria ser que tot això si s’arribes a conèixer, no fos fins desprès de les eleccions. Una manipulació més.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]