lunes, 21 de marzo de 2011

Des de la meva finestra



Breu historia d'un Institut boicotejat

L’Associació de Veïns de Cappont, al setembre del 2003, va anar a parlar amb la Consellera d’Ensenyament, per exposar-li que en un barri de 14.000 habitants i amb dues escoles de primària, calia un Institut d’Ensenyança Secundaria, afegint que era l’únic barri de Lleida que no tenia Institut.

La Consellera es mostrà sorpresa i confessà que desconeixia la qüestió. Els va exposar, que ella tenia noticia de que en el barri feia falta una altra escola de primària.
Aleshores els hi va proposar, que li donessin els seus telèfons, perquè aquesta qüestió es tenia que solucionar, partint de la base, de que en el barri de Cappont calien dues coses: una escola de primària i un institut .

Els representants veïnals van tenir mala sort i van fer el viatge per no res; al novembre en canvià el Govern de la Generalitat tot se’n va anar a norris.
Van haver de tornar a demanar a Ensenyament l’Institut, qui els va remetre a l’Ajuntament.
Al març del 2005, l’alcalde Ros es va reunir amb la Junta de la AAVV i els va dir que farien l’Institut on ells el demanaven, és a dir, darrera del col·legi Frederic Godas, en ser aquest un punt cèntric del barri i un solar municipal, que aleshores era legalment zona verda, encara que mai havia estat enjardinada.

L’Alcalde Ros els va dir que sí, però la realitat deia no. Fins que desprès de moltes entrevistes amb Ensenyament i els grups de la oposició municipal (ja que l’alcalde Ros ja no els volia rebre), al maig del 2007, les AMPEs de les tres escoles (ja eren tres) recolzades per l’AAVV, van presentar una petició a tots els grups polítics de l’Ajuntament, acompanyada d’un gruixut plec de recollida de signatures. Aleshores en veure això, tots els grups es van sumar a una moció demanant que es fes urgentment l’Institut en aquell solar.

Desprès de que els veïns fessin concentracions amb els nens per pressionar, en el pati del solar i pengessin motxilles velles als balcons (encara en queden), l’alcalde socialista Ros, va accedir a fer la cessió del solar a la Generalitat dos anys desprès, però aleshores a Ensenyament, on manaven els mateixos socialistes, els van donar llargues. Els hi van dir que tot era una qüestió de prioritats, que no hi havia diners per a fer-ho tot, però desprès van veure, que sí havia diners per a gastar-se 95 milions d’euros en un aeroport d’Alguaire, totalment inútil, ja que no el fa anar pràcticament ningú, i generador d’unes grans pèrdues que hem de pagar entre tots.

L’Alcalde Ros, que no fa molt declarava: “la política del futur ha de ser la cultura”, sembla que fa tot al contrari del que diu, doncs va preferir gastar 95 milions en un aeroport innecessari i inútil (en temps de crisi), que 10 milions en un institut pel barri de Cappont que hagués set de moltíssima més utilitat i a més encaixaria en les seves declaracions de “polítiques culturals”.

Aquesta que és en resum, la breu historia del boicot a un Institut, resum també la forma de governar de l’Alcalde Ros i del Govern socialista (o Tripartit) a la Generalitat, que han mantingut el tema bloquejat durant 7 anys.
En els cartells de l’autobús, diu: Àngel Ros, garantia de futur; deu de significar més o menys, un futur com el passat.

Ara l’Aeroport és una instal·lació caríssima de mantenir i sense utilitat publica, a
la vegada que continuen sense tenir Institut al barri de Cappont, que sí fora de gran utilitat pels joves del barri. Perquè quina és la prioritat, les persones o donar negoci a certes empreses?

En aquests moments els veïns del barri estan començant un altre cop tot el pelegrinatge, demanant el seu Institut a la nova administració (Ensenyament) governada ara per Convergència.

Quant de temps més, tindran d’esperar els Veïns de Cappont per tenir el seu Institut? Perquè, què és més important en aquest país, la cultura o els negocis de certes empreses, que casualment semblen ser sempre les mateixes? Com és, que sempre són les mateixes?


Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]