viernes, 18 de marzo de 2011

Des de la meva finestra



L’Aero-Forat d’Alguaire
L’aeroport d’Alguaire sempre és actualitat, sempre és noticia, el mal del cas, és que no són bones noticies.
Ara resulta que Ryanair ha comunicat al Govern de la Generalitat que a primers de juny no operarà a Alguaire.
Tenia un contracte signat, però Ryanair vol “més pasta”.
Demana un augment de la subvenció que rep per operar a Alguaire, diu que rep 20 euros per passatger, que en l’últim any va sumar 600.000 euros. Ara demana que se li doni 60 euros per passatger, amb una assignació mínima de 2,2 milions d’euros l’any.

Ara segurament tothom començarà a entendre, que significa “companyia de baix cost”: que si és de “cost normal” el bitllet el paga el viatger, en canvi si és “baix cost”, el viatger només paga una mica i la resta la paguem entre tots. Però és que els seients que van buits, també els paguem entre tots. Parlant en plata, l’avió encara que vagi buit, cobra com si anés ple.

L’aeroport d’Alguaire és un forat negre per tots, que no té remei, no hi ha solució, és més, potser és tindria de demandar judicialment als responsables de Govern que van decidir fer-lo, per si fos un delicte de malbaratament de fons públics. Ja saben, 95 milions d’euros, més el manteniment i les subvencions de cada any per presumir d’aeroport foradat.
La realitat és que els lleidatans no utilitzem l’aeroport; potser que lloguin als de La Trinca perquè vinguin a Lleida a cantar sense parar allò del “Puja a l’avió”, potser també serviria l’Orquestra Mondragón amb el seu “Viaje con nosotros”.
Qui s’ha beneficiat de l’Aeroport d’Alguaire? Dons en primer lloc el tripartit amb tota la propaganda que s’ha fet, en segon lloc els constructors i en tercer lloc, les companyies de baix cost, i nosaltres què? Doncs a pagar, a pagar i a pagar.

Quan els veieu, els hi podeu donar les gràcies a Montilla i Nadal, dels socialistes, a Saura de iniciativa, a Carod d’esquerra republicana i a l’alcalde Àngel Ros, també socialista; van fer una “pifiada” monumental. Ara quan senten parlar del aero-forat, tots xiulen mirant cap dalt, però la “pifiada” és d’antologia. I perquè no la paguen ells de la seva butxaca? De moment, els hi ficarem el dibuix cap per vall.


Viaje con nostros  (Orquestra Mondragón)
(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
Orquesta Mondragon - Viaje Con Nosotros


Articles relacionats:

"Schubi Dubi Dubi Du, Puja a l'avió..."

Alguaire, un aeroport que continua sense enlairar-se

Ja va estar cancel·lat un vol Alguaire – Palma

Quan un autobús té la mateixa utilitat que un Citroen

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]