martes, 8 de marzo de 2011

Des de la meva finestra



Ens volen col·locar a Lleida una planta de gestió de residus
  
A primers de novembre passat, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, va estar fent una enquesta telefònica a 1.028 persones (així ho van dir), amb l’excusa de preguntar quina era la percepció sobre l’estat medi ambiental a Catalunya, preguntant pel consum d’aigua i la gestió de residus. Al final de l’enquesta es preguntà si es seria favorable a acceptar una planta de residus a Lleida.
Diuen, que un 47% dels ciutadans no veurien malament la implantació d’una planta de residus en el municipi, mostrant-se en contra un 33%. Que en un 62% fan separació de residus, separant el vidre, el cartó, la matèria de rebuig etc., mentre que la mitjana catalana és del 47%.

Està clar que totes les instal·lacions bones, són sempre per Barcelona i que tot el que allí no volen o pot molestar, ho envien cap altres indrets. Potser van pensar, “això de la gestió de residus no és agradable, no és fashion, saps què, enviem-ho a los de Lleida”.

Per posar un exemple, no s’entén com no se’ls hi ha ocorregut posar un parc eòlic, sobre Montjuïc i un altre sobre Collserola, uns generadors de electricitat amb la força de les onades davant del port, o posar una planta de gestió de residus a la serra del Tibidabo? Seria com predicar amb l’exemple, serien un model de ciutat sostenible, solidaria, amb menys contaminació; i per dir-ho en poques paraules, es podrien posar moltes medalles.

Suposem que el que faran es intentar vendre’ns, la planta de gestió de residus als lleidatans, tot i dient que això comportarà no sé quants llocs de treball. La qual cosa no passa de ser una xifra teòrica, doncs l’any passat es va obrir a Lleida un magatzem amb molta pompa i assistència de l’Alcalde inclosa, dient que donaria feina a molta gent, la realitat és, que a hores d’ara ja n’han acomiadat a més de la meitat i els que resten contractats, ho estan amb contractes per hores, però la propaganda és la propaganda.

Crida l’atenció que el nostre alcalde Ros, amic d'en Zapatero, que tant diu fer per Lleida, “Perquè li agrada Lleida”, i ja que diu representar als Veïns de la Terra Ferma, no es queixi d’aquesta situació discriminatòria tot i defensant-nos. Per cert, en comptes de fer-se tanta propaganda, valdria més que la seva política aconseguís molts llocs de treball pels aturats de Lleida.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]