lunes, 28 de febrero de 2011

La Tira


  
Quan el silenci alimenta la sospita
   Joventut Republicana, va inaugurar al 1919, un complex esportiu a Lleida que va anomenar Camp d’Esports. Segons cronistes de l’època, era el millor complex esportiu del moment a tota Espanya; una piscina de les més antigues d’Europa, un velòdrom, el camp de futbol i unes pistes de tenis.

Inexplicablement, al 2002 l’Ajuntament va decidir fer la cessió dels terrenys a una empresa, Gimnàs Lleida SL, qui va construir al 2004 unes instal·lacions esportives, dintre un edifici que explota comercialment i que casualment, té la parada d’autobús davant la porta.
El gimnàs privat Ekke ocupa avui, gran part del que va ser el complex públic del Camp d’Esports (la piscina i la Casa de l’Esport, a més de l’entrada).
No obstant, com en altres ocasions, no hem tingut noticia de com s’ha fet aquesta cessió. Fins i tot es va crear una plataforma ciutadana que va defensar no cedir aquests terrenys públics i a més, van demanar explicacions al nostre Alcalde, qui mai va contestar.

Desprès un lleidatà va portar al Registre un escrit demanant formalment explicacions sobre el assumpte a l’Alcalde.
Es preguntà, segons consta en la copia registrada:


- Si abans de la construcció del gimnàs o les seves instal·lacions, tenien les preceptives, llicencies d’obres, de instal·lació i de activitat. I quant ha ingressat l’Ajuntament per aquests tres conceptes.
- Si la construcció de l’edifici i els paràmetres de volumetria, concorden fidelment amb el projecte i la modificació puntual del PGMLL.

El nostre Alcalde continua sense contestar; com sigui que són unes qüestions molt simples d’explicar, com sigui que ell no és pas persona que té dificultat en explicar coses i com sigui que ja ha passat molt temps, estem començant a pensar, que no contesta per no quedar malament. Es a dir que possiblement, ni es tenien les llicencies preceptives, ni es van ingressar les taxes en les arques municipals, ni en la construcció es devien respectar els plànols aprovats, ni els paràmetres de volumetria aprovats en la modificació puntual del PGM. Si tot això fos així, s’estarien consentint il·legalitats i aleshores ens podríem preguntar el perquè?

Bé, si tot es va fer legalment, és de suposar que l’alcalde Ros, amic d'en Zapatero, no havia de tenir cap problema ni un en explicar-ho tot o en contestar a l’escrit, però a hores d’ara no ho ha fet, i això sembla molt, però que molt sospitós.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]