viernes, 18 de febrero de 2011

La Tira



Compareu Passarel·les i compareu preus, compareu, compareu...

Era l’any 1997 quan es va inaugurar la Passarel·la de la Banqueta o Liceo Escolar, amb un pressupost de 1,6 milions d’euros, parlant en pessetes, 280 milions. És una passarel·la bonica i ben dissenyada, que de moment no ha tingut detractors, llevat un regidor molt comediant, que tenia un pacte amb l’equip de govern.

L’any 2003 es va inaugurar la Passarel·la Camps Elisis; una altra passarel·la que va agradar als Veïns de Lleida, amb un disseny diferent a la primera, però també està molt ben dissenyada. Aquesta es va pressupostar amb 1,9 milions d’euros (316 milions de pessetes).
Els Veïns trobem un problema comú a les dues: hi ha massa vidre a disposició dels vàndals que decideixen trencar-los per la nit, i de tant en quant, trenquen.

Al 2001 es va aprovar i pressupostar la Passarel·la de República del Paraguai, amb 3,8 milions d’euros (632 milions de pessetes), però no es va construir.
L’Organització de Veïns Independents, va registrar al 2005 un escrit adreçat a l’Alcalde, preguntant que havia passat amb aquell pressupost aprovat, però no empleat en la finalitat a que estava destinat. L’Alcalde va respondre a través de la premsa, que “s’havia gastat en altres coses”. En principi això no és pot fer, cada pressupost aprovat, s’ha de destinar a la finalitat aprovada i si en acabar l’any no s’ha gastat en aquesta finalitat, el pressupost ha de tornar al pressupost general.
També va explicar l’Alcalde que la passarel·la no s’havia construït perquè “era un pressupost que estava sobredimensionat”.
Finalment, la Passarel·la República del Paraguai, s’ha construït al 2010, amb un altre nom; ara es diu Passarel·la Maristes. Però també es diu un altre preu: 4,8 milions d’euros (798 milions de pessetes). És una passarel·la molt senzilla, que no té cap gràcia ni una, llevat unes llumetes de leds al terra, en la rampa que baixa cap al riu.
Fora interessant, que els Veïns de Lleida tot i fent una passejada, fessin un cop d’ull a les tres passarel·les seguides i en treguin conclusions, però alerta, que la Passarel·la Maristes, ha costat el mateix preu que les altres dues sumades, més 1,3 milions d’euros.

A veure Alcalde, menys rialletes, menys opacitat i més explicacions amb documentació. Com ho hem d’entendre tot això?
On van anar a parar els 3,8 milions (2001) d’euros gastats “en altres coses” del primer pressupost passarel·la R. Paraguai?
Com pot ser, que aquesta última passarel·la ens costi més del doble que les altres dues.
Què passa aquí? On van a parar tants diners?


I la oposició a l’Ajuntament de Lleida, què opina de tot això?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]