miércoles, 16 de febrero de 2011

La Tira



Quan un Ajuntament té dues lleis, una pels Veïns i una altra per a ell

A l’Ajuntament de Lleida se li ha ocorregut una idea que comporta una pregunta d’una forma quasi automàtica; diu que han contractat sis “agents cívics” que patrullaran pels carrers de Lleida, per fer complir l’ordenança de civisme, que no poden sancionar als infractors, però sí portaran un telèfon per avisar a la Guàrdia Urbana.
I mentrestant que fan els agents de la Guàrdia Urbana?

Això ens recorda el paper del Guàrdia de Barri que va funcionar durant uns anys i desprès els van retirar, però Veïns de Lleida van començar a observar com persones que coneixien del barri, passejaven pels carrers i en veure un cotxe aparcat en una cantonada, o en un pas de vianants, automàticament treien un paper i llapis de la butxaca i parant-se darrera del cotxe anotaven la matricula. Perquè la volien? Se’n feien col·lecció, o és que feien de xivato de barri? No ho sabem, però poc desprès apareixien dos agents de la GU motoritzats que anaven directament al cotxe mal aparcat per posar la multa corresponent?

De moment parlen de sis “agents cívics”, que desprès seran vint (encara deuen tenir de col·locar més gent). Veurem, si aquests agents no són per a fer el mateix que feien aquests “xivatos de barri”.

Diu que només estaran en horari de dia, es a dir per la nit, campi qui pugui, perquè els sorolls nocturns (crits i baralles a la sortida d’alguns locals, les musiques a molt volum que impedeixen dormir), els robatoris als cotxes aparcats, amb trencament de llunes incloses, els incendis de contenidors, el trencar portes de les comunitats de propietaris, els botellons a certes raconades que la GU coneix molt bé, el doblegar els pals de les senyals de trànsit, el malmetre el mobiliari urbà, etc etc, només es fa per la nit. Durant el dia estem pel carrer els Veïns que no trenquem res, els que podem ser perseguits i sancionats pel “gran delicte” de llençar una botella de plàstic en un contenidor que no correspon, per exemple. Veurem en definitiva, si no seran “agents recaptadors”, disfressats de “agents cívics”.
Per cert, potser s’ha de recordar el que va passar a l’octubre del 2009, quan veïns del barri de la Bordeta, van organitzar “patrulles urbanes”, per vigilar qui ocasionava actes vandàlics al seu barri i només portant a sobre un telèfon per avisar a la GU. En aquella ocasió, el ex delegat del Govern, Pueyo, va criminalitzar per escrit a la Associació de Veïns per organitzar “unes patrulles que no tenien cap autoritat”, a més, la regidora de GU, Sara Mestres els va titllar de “somatens”, quan no anaven armats i només portaven un telèfon, igual que faran ara els agents cívics, que sí portaran una porra. Ara ni el ex delegat del Govern ni la Regidora critiquen res de res.
Queda ben clar, que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida, té dues lleis, una pels Veïns i una altra per a ell.

Però mantenim la pregunta: Què faran mentrestant els 200 agents de la Guàrdia Urbana?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]