lunes, 14 de febrero de 2011

La Tira



Acabarà l'aeroport d'Alguaire com el de Ciudad Real?

L’Aeroport d’Alguaire, un aeroport construït per la Generalitat de Catalunya, és sens dubte un bon model de com no s’han de fer les coses; quan es planteja construir una infrastructura com aquesta, primer es imprescindible tenir un seriós i objectiu estudi sobre la seva conveniència o sobre la demanda dels seus serveis. Si l’estudi diu que serà rendible i per tant, útil als ciutadans, es pot construir, si no és així, només estarem fent un forat a les arques públiques. I si no és rendible, el cost i les despeses corrents les paguem entre tots, de la mateixa manera que paguem entre tots les subvencions donades a les companyies perquè operin allí.
El dia de la inauguració ens van dir que havia costat 94 milions d’euros, però ara resulta que hem vist publicat que en va costar 97. Perquè no ens van dir la veritat? Quan va costar realment? I de qui eren la major part dels terrenys on es va construir?

L’aeroport d’Alguaire va començar a funcionar amb dues companyies de baix cost: Ryanair i Vueling, que desprès de percebre uns grans ajuts públics, només ofereixen vols el divendres i els diumenges. Com sigui que els vols i en tenir pocs viatgers no són rendibles, primer van anular el vol a París i a Palma. Després han suspès el vol a Barcelona i el de Vigo, el de La Coruña no el volent posar en funcionament; el motiu sempre és el mateix: no es rendible, doncs parlem d’una mitjana de 28 passatgers per dia.

L’edició del 8 de febrer actual del diari “El País”, un mitja gens sospitós de ser crític amb el govern del PSC (o PSOE) sinó tot al contrari, diu: “El Aeropuerto Lleida-Alguaire continua gafado”.Quatre dies desprès, el ex Conseller d’Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, defensa l’aeroport “com un actiu de les comarques de Lleida”, assegurant que els lleidatans defensen la infrastructura d’una forma “aferrissada amb tota la raó del món”.
Senyor ex Conseller, a veure si ens diu alguna veritat; nosaltres vivim a Lleida i encara no hem vist al lleidatans “aferrissats” que vostè cita. Potser només estan en el seu mon imaginari. De moment aquest aeroport d’Alguaire, construït en temps de crisi, només és un forat negre a les arques publiques catalanes en temps de crisi. Miri, podria començar dient-nos la veritat, explicant-nos quan costen anualment manteniment i subvencions de l’aeroport.
Fixis que el mateix diari esmentat, en l’edició del dia 1, parla sobre que desprès d’un any, no s’ha trobat encara una empresa que vulgui portar la gestió de l’aeroport (per alguna causa deu de ser) i acaba dient: “El Gobierno tripartito dijo que buscaría una empresa, pero finalmente, dejó la patata caliente al nuevo ejecutivo”.
Veurem si el nou Govern troba una solució perquè aquest aeroport sigui rendible i desitgem que així sigui, no fos que acabes igual que l’aeroport de Ciudad Real, es a dir, tancat i oblidat per molt deficitari, desprès dels milions d’euros que s’han enterrat allí per no res, un altre bon exemple de com no s’han de fer les coses.

Joaquin Nadal no sap sumar



(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)

Joaquim Nadal no sap sumar

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]