miércoles, 9 de febrero de 2011

La Tira



L'Ajuntament ha de pagar 635.000 € per un acomiadament improcedent

Fa pocs dies va sortir a la premsa local, una informació segons la qual, l’Ajuntament de Lleida, va acomiadar un funcionari al 1998, i que el Tribunal Suprem ha dictat sentencia en el sentit de declarar nul l’expedient d’acomiadament. També diu que la Paeria ha de pagar 500.000 € d’indemnització. Fins aquí el resum de la versió publicada.

Nosaltres però, teníem entesa una versió una mica diferent: el funcionari Joan Valls tenia una acadèmia de formació i llei en mà, això esta permès, la prova és que hi ha magistrats (i per tant funcionaris) de Lleida, que donen classes a la universitat, es més, també l’Alcalde en dona, o en donava. Per tant, no creiem que aquest sigui el motiu del primer expedient disciplinari, sinó un tema personal.

És cert que arran d’aquest primer expedient, Valls va denunciar que l’Interventor (i per tant funcionari), era a la vegada accionista de la Funerària que monopolitzava el servei a Lleida (la qual cosa, sí sembla estar impedida per la Llei de Incompatibilitats 53/1984). Aquesta denuncia li va comportar un nou expedient, es a dir, l’Ajuntament en comptes d’investigar seriosament, el que estava passant, es va dedicar a perseguir al missatger.
Davant d’això, Valls va demanar públicament un reflexió sobre el comportament del llavors alcalde Siurana, preguntant-se Valls, com era possible que se li fessin dos expedients disciplinaris, simplement perquè ell com funcionari, s’havia negat a signar cert expedient en considerar-lo irregular, i que per tant, demanava una moció de censura contra Siurana. Poc desprès l’Ajuntament li va obrir un tercer expedient i el va acomiadar. Fins aquí, el que teníem entès.

Les xifres que nosaltres teníem, tampoc acaben de quadrar amb les publicades, el que ens havia arribat, és que l’Ajuntament ha de pagar 575.000 € (el sou i SS), des que el van acomiadar fins que es va jubilar en ser anul·lat el acomiadament improcedent, però és que a més, l’Ajuntament ha de pagar també 60.000 € de despeses.

En tot cas, que des de l’Ajuntament es facin tres resolucions contraries a llei, i per tant sense cap motiu legal, per acomiadar a un funcionari, no sembla justificable, sinó és tracta d’un tema personal, més tenint en compte, que ara l’Ajuntament i per tant, entre tots, hem de pagar 635.000 €, per res.
Podem dir, que si la sentencia del Tribunal Suprem anul·la l’acomiadament, i per tant els expedients disciplinaris, el que pertoca ara, és demandar al ex alcalde Siurana i als qui van expedientar injustament al funcionari, perquè paguin ells aquesta despesa.
Voleu dir, que no estem parlant d’un cas clar de prevaricació?



Código Penal, Art. 404, 405 y 406

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]