domingo, 9 de enero de 2011

Raco d'art

Michelangelo Buonarroti Simoni



Conegut com Miguel Àngel, va ser un genial artista italià, que néixer en un poble de la Toscana al 1475, sent ciutadà de la República de Florència, va morir als Estats Papals de Roma als 88 anys.

Sens cap mena de dubte, va estar el millor artista de la seva època (o al menys el més complert), que va triomfar en totes les arts que va treballar. En totes es va caracteritzar pel seu perfeccionisme. Ell sempre va explicar, que de totes les arts, l’escultura era la seva art predilecta (La Pietà, El David, El Bacus), desprès hi posava la pintura (Capella Sixtina). No és d’estranyar doncs, que el Papa, Juli II, gran impulsor de la corrent artística denominada Renaixement, el poses al seu servei, juntament amb un altre gran artista del moment, Rafael.

Es diu que l’estima entre Miguel Àngel i Juli II (que era el seu protector) era mútua, encara que alguna vegada acabessin a bastonades.

Miguel Àngel , va pintar la magnifica volta de la Capella Sixtina, també va treballar en molts altres encàrrecs, fins i tot en els seus últims anys de vida, es va dedicar a realitzar projectes arquitectònics.

Inserim a manera d’exemple, unes fotografies del David (amb detalls), la Pietà i el Bacus, a més d’uns dibuixos seus.




























Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]