domingo, 30 de enero de 2011

La Tira



L'Ajuntament rebutja reparar la Piscina Coberta dels Camps Elisis

Aquesta setmana, l’Alcalde de Lleida ha rebutjat reparar la Piscina Coberta dels Camps Elisis, situada al barri de Cappont. Era una piscina que funcionava des de feia molts anys i per tant una piscina històrica, on els veïns del barri anaven a nedar, molts d’ells per prescripció mèdica. A més l’alumnat dels col·legis del barri, anava a la piscina per aprendre a nedar. Ara tots ells, han hagut de buscar-se una altra piscina i tenen de desplaçar-se fins allí; una pèrdua de temps per a ells, però també un augment del trànsit a la ciutat.

Al març de 2007, l’Associació de Veïns de Cappont va organitzar una exposició de fotografies amb el lema “Desperfectes del Barri”, una de les fotos era l’edifici de la piscina, davall en el cartell, es preguntava quan serien reparades les goteres del sostre, quan es canviaria la instal·lació elèctrica (saltaven el fusibles quan connectaven dos assecadors de cabell) i la instal·lació d’aigua potable, i quan es faria l’adaptació de accessibilitat?

Al dia següent i sense avisar, l’Ajuntament va tancar la piscina, enganxant un cartell a la porta on es deia que quedava tancada per obres. Unes obres que mai es van fer. Ara l’explicació que dóna l’Alcalde, es que abans del tancament s’havia rescindit el contracte verbalment amb el Club Natació que gestionava la piscina.

Persones del Club Natació, ens van comentar el dia del tancament, entre indignades i sorpreses, que en cap moment se’ls hi havia comunicat res de res.

Reparar les goteres del sostre, canviar la instal·lació elèctrica, canviar la instal·lació d’aigua potable i millorar l’accessibilitat, era tot el que es tenia de fer en aquesta piscina. Davant d’això, el nostre Alcalde va dir que faria una piscina nova a un altre barri, perquè resultava més barat, fer-ne una de nova, que les reparacions esmentades. Una explicació que encara no hem trobat ningú que se la cregui.

Poc desprès, “algú” va fer córrer que s’havia tancant perquè l’edifici tenia “aluminosi”. Però al cap d’uns mesos, l’Alcalde va cedir l’edifici al Centre Excursionista, una entitat, que sempre hem sentit a dir, està molt vinculada al partit socialista.

En resum, una instal·lació municipal que només calia reparar i que era de molta utilitat als veïns i nens del barri, s’ha portat al barri de Pardinyes. Hi ha qui malpensa, que potser l’Alcalde considera que allí té més vots i els vol tenir contents. La nova piscina amb un pressupost inicial de 8,2 milions d’euros (1.364 milions de pessetes), va ser adjudicada per l’Ajuntament, en la seva construcció i explotació durant 30 anys, com part del adjunt Gimnàs Trèvol, a Construcciones Feu, del Prat de Llobregat.

Ens preguntem, si aquesta forma de comportar-se per part de l’Alcalde, deu de fomentar la COHESIÓ de la que ell parla en tots els seus discursos, o si aquest trasllat de la piscina, no és més que una maniobra electoral i una forma d’amiguisme?

Ens contestarà l’Alcalde, a les preguntes que li vàrem formular en les nostres anteriors publicacions, o és que mantindrà la callada per resposta, com sol a ser habitual en ell. I si es així, tenim de pensar que li és incòmode contestar, i per tant, tot el que preguntem i malpensem és cert. Oi que sí, Alcalde?


Articles relacionats:

La ex piscina de Cappont

La Piscina dels Camps Elisis, sembla tenir una aluminosi de posar i treure

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]