lunes, 24 de enero de 2011

La Tira



El burka també pot servir per tapar vergonyes?

El TSJC acaba de suspendre cautelarment fins que hi hagi sentencia, la decisió de l’Ajuntament de Lleida, que prohibia entrar en espais municipals amb la cara tapada pel burka o el niqab musulmans. El Tribunal ha accedit a una petició dels musulmans, els quals sol·licitaven l’anul·lació, per considerar que era una “discriminació en vers la religió”.

Els musulmans al·leguen com a costum cultural, el que les seves dones portin la cara tapada. Però resulta que en el nostre país, la costum cultural es ben diferent; és portar la cara descoberta. Que alguns la portin tapada en dia de carnaval, resulta ser una qüestió festiva i lliure; un altra cosa és, si com es diu, les dones musulmanes estan obligades a tapar-se la cara en senyal de submissió al marit. Encara que últimament es diu també, que les musulmanes residents a Europa, reben 200 euros mensuals de Aràbia Saudi, si accepten portar el vel musulmà. De fet en coneixem, que van arribar aquí sense cap vel i ara van sempre envelades, però només pel carrer?

Resulta incomprensible de totes, totes, que un Govern que ha acollit des de fa anys, amb els braços oberts a tants immigrants com han volgut entrar al nostre país, donant-los papers de residència sense cap control, i prometent-nos a nosaltres que “s’integrarien”, ara es quedi impassible, veient com aquest col·lectiu immigrant, no tant sols no s’integra al nostre país i a les nostres costums, sinó que ells diuen pretendre, imposar-nos a nosaltres les seves. Que hi ha, darrera d’aquesta gran incoherència? És que potser, el nostre Govern, fent totalment costat al sector empresarial, ha deixat entrar immigrants a dojo, per tal de que l’empresariat tingui una mà d’obra baratíssima? Si fos aquesta la jugada, ni hauria com per fer dimitir al Govern, ja que resulta ser una política molt perjudicial per nosaltres, l’augmentar molt l’oferta de treball per aconseguir precaritzar encara més el nostre treball, i a més atur, menys sous. Si tal cosa es pogués comprovar, seria la constatació de que aquest Govern, en arribar les eleccions, ens demana el vot als ciutadans, per governar desprès en favor dels empresaris. Aleshores podríem fins i tot arribar a pensar, que alguna cosa en podrien treure? És potser això, el que pretén tapar el burka i el niqab, tot i fent d’esquer perquè no ens fixem en aquesta trama?

En tot cas, resulta penós, que una decisió com la de prohibir el burka, que va sumar el consens del veïnatge de Lleida al municipal, que a més va ser aplaudida en moltes altres ciutats, ara sigui rebutjada.
Si com diuen els musulmans, va estar una “discriminació en vers la religió”, els hi podem preguntar, que passaria si nosaltres ens anéssim a Marroc, per exemple, i volguéssim muntar allí una església evangèlica, catòlica, protestant, del 7té dia, budista o sintoista? La resposta és que no ens deixarien mai, és a dir, ells ens neguen allí la llibertat que aquí ens demanen. Aleshores, quin dret ens demanen, que ells no ens donen?

Els magistrats del TSJC, que permeten portar burka i niqab en instal·lacions publiques, sembla que encara no s’han assabentat que en dependències judicials no es permès entrar-hi, portant posat un casc de moto, “per motius de seguretat i identificació”. Potser que aquests magistrats es posin el burka també ells, per acabar d’arrodonir la cosa.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]