domingo, 23 de enero de 2011
La Bona Cuina

La Bona Cuina
La Bona Cuina, és un espai de receptes que us oferim per gentilesa de l’AVV Bordeta, provades i experimentades en el seu Curs de Cuina.
GUATLLES ESCABETXADES
Ingredients:
4 guatlles
2 gots de vi blanc
1 got de vinagre de vi blanc
½ got d’aigua
oli d’oliva
sal
4 cebes petites
4 dents d’all
2 pastanagues
2 fulles de llorer
branca de farigola
10 grans de pebre negre
Preparació:
Es dauren una mica en oli les guatlles i es reserven. En aquest mateix oli es sofregeixen una mica, els dents d’alls sencers, les cebes tallades a quarts i les pastanagues en trossos grans. Desprès s’afegeix el vi blanc, el vinagre, l’aigua, el llorer, la farigola, els grans de pebre, una mica de sal. Es deixa coure tot junt uns de 5 a 10 minuts perquè tot lligui una mica. Afegim les guatlles i les deixem coure uns 45 minuts a foc lent, fins que estiguin ben cuites.
Deixem refredar. Han de macerar al menys durant 24 hores, si es possible en cassola de fang i tapada. Es poden servir fredes. Com que estan escabetxades, es poden conservar uns quants dies a la nevera.
Consell:
Quant tinguem d’afegir vi blanc als guisats i per realçar el sabor, hi podem posar una branqueta romaní, una d’orenga i un altra de farigola, durant nou dies.
Que aprofiti.
4 guatlles
2 gots de vi blanc
1 got de vinagre de vi blanc
½ got d’aigua
oli d’oliva
sal
4 cebes petites
4 dents d’all
2 pastanagues
2 fulles de llorer
branca de farigola
10 grans de pebre negre
Preparació:
Es dauren una mica en oli les guatlles i es reserven. En aquest mateix oli es sofregeixen una mica, els dents d’alls sencers, les cebes tallades a quarts i les pastanagues en trossos grans. Desprès s’afegeix el vi blanc, el vinagre, l’aigua, el llorer, la farigola, els grans de pebre, una mica de sal. Es deixa coure tot junt uns de 5 a 10 minuts perquè tot lligui una mica. Afegim les guatlles i les deixem coure uns 45 minuts a foc lent, fins que estiguin ben cuites.
Deixem refredar. Han de macerar al menys durant 24 hores, si es possible en cassola de fang i tapada. Es poden servir fredes. Com que estan escabetxades, es poden conservar uns quants dies a la nevera.
Consell:
Quant tinguem d’afegir vi blanc als guisats i per realçar el sabor, hi podem posar una branqueta romaní, una d’orenga i un altra de farigola, durant nou dies.
Que aprofiti.
Etiquetas: laboncui 13
Suscribirse a Entradas [Atom]