lunes, 31 de enero de 2011

Des de la meva finestra



Quan la Sanitat es paga amb quota duplicada
Segons una estadística publicada recentment, un de cada cinc espanyols manté subscrita una assegurança privada de salut i en una comparativa annexa de costos per usuari, es diu, que cadascun d’aquests assegurats en mútua privada, també estan assegurats en el Servei Públic de Salut, ja sigui SNS o en els sistemes autonòmics.
El que remarca aquesta estadística/informe, és que els assegurats a ambdós sistemes, solen utilitzar preferentment el sistema de salut privat, la qual cosa permet estalviar al sistema públic, una mitjana d’uns 1.400 euros l’any per usuari.

El secretari del SNS, Juan Abarca, reconegué el fet recollit en l’informe esmentat dient: “qui opta voluntàriament, per tenir una pòlissa d’assegurança privada, descarrega de molta despesa el sistema sanitari públic”. Però que tot seguit afegis, que la sanitat privada “ofereix un complement de qualitat pel sistema públic”, és pot entendre en certa manera, com que el sistema sanitari privat es millor que el públic. Per cert, se li va oblidar explicar a que es deu el dèficit de 15.000 milions d’euros, que té a dia d’avui el SNS, una circumstancia que està generant considerables endarreriments en els pagaments als proveïdors.

Pocs dies desprès, el nou conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va aconsellar de passada i com qui no vol, que potser seria bo que els ciutadans es fessin socis d’alguna mútua privada? Si un conseller de la Generalitat, que prové de la sanitat privada i que en teoria ha de defensar la sanitat pública, ens aconsella això, malament comencen. Potser li tindrem de recordar, que els usuaris que paguen a la sanitat privada i estan pagant també a la publica.
En tot cas, senyor conseller, tenir de pagar dues vegades pel mateix servei, és una situació que reclama una solució.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]