jueves, 16 de diciembre de 2010

Des de la meva finestra

De com Hereu sembla somiar truites



Dos dies desprès de les eleccions, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anar a Nueva Economía Fórum de Madrid, on va analitzar els resultats electorals. Va declarar que ningú esperi veure al PSC enfonsat, perquè no ha estat derrotat.
Bé, ja sabem que en aquest mon tot és relatiu, però encara que es puguin interpretar de moltes maneres, les xifres són objectives i les xifres diuen davallada descomunal, a menys de que tota la premsa i els mitjans de comunicació estiguin tots errats.

Hereu va afegir que només amb la centralitat s’obté la majoria tant a Catalunya com a Madrid i que el PSC té condicions per a ser referent de centralitat. Aquesta apreciació resulta interessant, perquè les últimes informacions sobre el lideratge de Hereu de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig, està però que molt insegur. Aleshores deu voler dir, que ell no ha estat referent de centralitat.

El desgast que li ha suposat el no escoltar als Veïns en el tema del túnel de l’AVE, la desastrosa consulta sobre la reforma de la Diagonal, el tema de la presumpta vinculació de l’Ajuntament amb el tema del escàndol del Palau i l’assumpte de Ciutat Vella, estan portant fins i tot a qüestionar-se de nou, la gestió que es va fer amb el Fòrum de les Cultures, perquè algú està explicant el que pretenia el projecte amb les expropiacions corresponents i el què ha acabat sent.
Tota aquesta motxilla, ha deixat al descobert una sèrie de vergonyes, que s’afegeixen a la percepció de que el PSC està visualment vinculat a la crisi econòmica (i ho està), al desastre del Estatut (que també ho està) i a les pallassades del tripartit (que també n’és protagonista). I aquesta llosa sembla molt pesada per un Hereu, que no ha tingut mai ni de bon tros, el carisma de Maragall.

La seva intervenció va acabar proclamant que “el tripartit finalment ha estat un projecte estratègic per la governabilitat de Catalunya”. Desprès de tot això, potser algú tindria de dir-li a l’alcalde Hereu, que de moment, somiar truites no està prohibit, però que si el PSC hagués governat uns anys més, aleshores, tal vegada ho tindríem prohibit. Però sens dubte, no és aquesta la qüestió que preocupa al PSC, sinó que aquest rebuig al partit sigui general.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]