viernes, 10 de diciembre de 2010

Des de la meva finestra

Una qüestió de "memòria històrica"



Era l’any 1984 quan el BOE publicava (11/7/1984) el “Mini transvasament del Ebre”, un transvasament des de la desembocadura del Ebre fins al Camp de Tarragona, concretament fins la població de El Vendrell, on l’alcalde socialista del moment, no va autoritzar a passar el tub pel seu municipi. En aquell moment, es va fer un transvasament i no van haver protestes ciutadanes.

Desprès al 2001, quan el PP va fer aprovar un “Plan Hidrológico Nacional” que preveia transvasaments d’aigua d’unes conques a altres, “algú” va organitzar unes manifestacions que van acabar estant multitudinàries, i en la primera fila de les manifestacions, vam poder veure entre altres, a dirigents del tripartit, que desprès i des del 2003 fins ara, han conformat el govern de la Generalitat.

Al novembre de 2002, en mig d’una tempesta, es trencà un barco anònim fins llavors que es deia Prestige i el fuel que portava acabà fent cap a les costes gallegues impregnant-les de “chapapote”. “Algú” organitzà unes multitudinàries manifestacions sobretot a Galícia, des d’una plataforma que es diu “Nunca Mais”. A primera línia de la manifestació (1/12/2002), el president Zapatero.

Com conseqüència de l’entrada d’Espanya en la guerra de Iraq aprovada pel PP, “algú” organitza unes manifestacions multitudinàries per tot el país. Un moviment que a Catalunya es va dir “Aturem la guerra”. A Lleida van poder veure fins quatre manifestacions, per cert l’ultima (15/02/2003) va començar a Plaça Cervantes acabant a Plaça de la Pau, i el que va cridar l’atenció, es que en tot el recorregut, hi havia col·locats a gran altura, en els fanals d’enllumenat públic, altaveus que emetien musica a gran potencia com cridant a la gent a participar en la manifestació. No es va saber mai qui va pagar aquest costos muntatge.
Un altre cop, en la primera fila de les manifestacions, van poder veure a dirigents dels partits que fins ara han conformat el tripartit que governa la Generalitat i fins i tot l’actual alcalde Lleida.

Deixant ben clar, que estem en contra dels transvasaments, dels desastres ecologistes i de la mala gestió dels mateixos. Deixant ben clar també, que estem en contra de la guerra, hem de dir, que davant una crisi econòmica tant gran com la que estem patint en aquest país, que perjudica a tanta gent, amb una xifra d’aturats que és la més alta de la historia, ens sembla estrany que “algú” en justa correspondència, no hagi sortit a muntar grans manifestacions contra aquesta situació tant greu, que tal vegada ens perjudiqui tant o més, que els transvasaments d’aigua, l’abocament de chapapote o la guerra a l’Iraq.

No serà que aquell “algú” que organitzava tantes manifestacions, ara està en el Govern i només ens va utilitzar com si fóssim una palanca per conquerir el poder?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]