jueves, 9 de diciembre de 2010

Col·laboradors



Perquè Montilla renuncia al seu escó... i perquè no renuncia Puigcercós?

Actualment, el President de la Generalitat cobra 144.030,12 € a l’any, el 80 % d’aquest sou és 115.224,96 €. El 60 % d’aquest sou és 86.418,07 €, i el sou d’un diputat ras de l’oposició és de 43.697,78 €.

Cal recordar que en Montilla es va autoimposar aquest sou, que és dels més alts d’Espanya, i que cobra més que el President del Govern de l’Estat, JL. R. Zapatero. D’igual manera, tots els expresidents de la Generalitat de Catalunya, tenen una sèrie de drets, d’acord amb la Llei de l’Estatut dels expresidents de la Generalitat.

- Tractament de President.
- Sou vitalici fins als 65 anys, del 80 % del que cobra el President de la Generalitat en actiu.
- Pensió vitalícia a partir dels 65 anys, del 60 % del que cobra el President de la Generalitat en actiu.
- Pensió de viduïtat a favor del cònjuge, del 50 % de la pensió que cobra l’expresident en cas de defunció.
- Tres llocs de treball adscrits al seu servei, assimilats respectivament a efectes retributius a un nivell 30 i dos nivells 22, que seran proveïts, a proposta seva, mitjançant el sistema de lliure nomenament. Cal recordar que un nivell 30 és el que cobra un Director General, el màxim que pot cobrar un treballador de la Generalitat. Un nivell 22 és el que cobra un titulat universitari superior sense càrrec de comandament.
- Una dotació pressupostària per a despeses d'oficina, atencions de caràcter social i, si s'escau, despeses per al lloguer d'immobles, en la quantia que estableixi anualment la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
- Un automòbil de representació amb xofer, proporcionats pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
- Els serveis de seguretat necessaris per al desenvolupament de les seves funcions, que com a mínim ha de ser un escamot de 4 o 5 mossos d’esquadra d’escorta.

Montilla ha dit que no pensa prendre possessió del seu escó de diputat i per tant, passarà de ser President de la Generalitat, a ser un expresident amb l’estatus idèntic als de Jordi Pujol i Pasqual Maragall. Bé, idèntic, idèntic, no. Jordi Pujol quan va deixar de ser President, a l’any 2003, tenia 73 anys, per tant, en edat de jubilació, i va passar a cobrar el 60 % del seu sou, amb la resta de prebendes.
Pasqual Maragall quan va deixar de ser President de la Generalitat tenia 65 anys, i va passar a cobrar el 60 % del seu sou, amb la resta de prebendes.

Quan Montilla deixi de ser President de la Generalitat d’aquí a un més, només tindrà 55 anys, és a dir que passarà a cobrar el 80 % del sou de president, i això durant 10 anys mes.


Un cop vist tot això, ara vaig a respondre la pregunta de perquè no vol el seu escó de diputat. Tothom pot creure, que Montilla ha dit que renunciarà a l’acta de diputat per assumir personalment la estrepitosa derrota del PSC, o que no es veu fent de cap de l’oposició, o que si dimiteix li fa un favor al PSC, afavorint la renovació, o bé que com fan els líders europeus quan deixen de ser presidents, que assumeixen amb elegància la derrota i deixen pas a altres candidats, o fins i tot es pot arribar a pensar, que Montilla està a l’alçada de les circumstàncies i ha decidit plegar de tot, que almenys ha assumit els seus propis errors i plega amb dignitat, no com en Puigcercós, que a pesar del cataclisme d’ERC, s’aferra a la cadira com si estigués encolat amb loctite.

Senyors, res de tot això. A sota he annexat la Llei i el Decret que regulen
l’estatut d’expresident. L’article 4 de la Llei diu que cobrar el sou d’expresident és incompatible amb cobrar qualsevol altre sou públic, el de diputat inclòs, i que correspon a l’expresident, en cas que es doni la circumstància, elegir quin dels dos sous vols cobrar. I aquí està el quid de la qüestió, Montilla o cobra com a diputat ras de l’oposició, 43.697,78 €, o cobra el 80 % del sou de president, 115.224,96 €, i totes les prebendes que en pengen. Enteneu ara perquè en Montilla pensa renunciar a l’acta de diputat ? Els motius de Montilla són purament econòmics i interessats, i la resta és propaganda enganyosa.

I tornant a Puigcercós, no dimiteix pel mateix motiu que en Montilla, però en sentit contrari. Puigcercós no té res si deixa la política, no té on caure mort. Hauria de tornar a Ripoll a cultivar l’hort de casa seva i d’això no se’n viu. Es la gran misèria de la política, has de tenir un coixí de seguretat per quan et van les coses malament i Puigcercós no el té.

Aquesta és la pura realitat, i la resta és bla, bla, bla i propaganda barata. Aquestes són les misèries i les propagandes enganyoses, dels membres del ja difunt tripartit, R.I.P.


LLEI 6/2003, de 22 d'abril, de l'estatut dels expresidents de la Generalitat. (DOGC núm. 3879 publicat el 08/05/2003)

DECRET 195/2003, d'1 d'agost, pel qual s'aprova el règim estatutari dels expresidents de la Generalitat de Catalunya. (DOGC núm. 3945 publicat el 12/08/2003)

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]