viernes, 26 de noviembre de 2010

Des de la meva finestra

Noruega explica les seves raons per rebutjar la construcció de mesquites



El govern de Noruega ha donat un pas vers una clarificació, que amoïna a molts governs europeus els quals juguen a la ambigüitat, sobre un tema del que la societat demanda resoldre.

Com sigui que el govern de Arabia Saudi vol finançar mesquites a Noruega i estant disposats a aportar desenes de milions d’euros, el govern noruec, amb el seu Primer Ministre del Partit Laborista, Jens Stoltenberg, s’ha vist abocat a prendre una determinació, rebutjant que es puguin finançar mesquites al seu país, fins que a Arabia Saudi no existeixi llibertat religiosa tal i com hi ha a Noruega.
D’acord amb la legislació noruega està permès que països estrangers puguin finançar a comunitats religioses assentades allí, però quan es tracta de xifres tant grans de diners, legalment ha de ser el govern qui aprovi l’entrada dels fons.

El ministre de Relacions Exteriors, Jonas Gahr Store, ha transmès al Tawfiiq Centre Islàmic la decisió de no acceptar la transferència de fons, afegint que “seria contra natura, la paradoxa d’acceptar el finançament religiós, d’un país que no accepta la llibertat religiosa”. En declaracions a la premsa va repetir el mateix raonament tot i afegint que “seria paradoxal, que aquí aprovéssim aquesta gran inversió religiosa, quan voler establir una comunitat cristiana a Arabia Saudi es considerat un delicte. Ens van presentar una altra proposta per fer una mesquita a Tromso amb finançament similar, que també ha estat rebutjada”.

El Secretari d’Estat, Espen Barth Eide, va declarar que està ocupant-se de la qüestió “He pres nota de que molts dels meus col·legues europeus tenen el mateix problema, i Noruega portarà l’assumpte davant el Consell d’Europa”.

Noruega és el país del mon que té el més alt Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Un índex que és un indicador de país elaborat pel Programa de la ONU, PNUD. L’indicador es basa en tres paràmetres: el de vida llarga i saludable dels seus habitants, la taxa d’educació, tant en primària, secundaria i superior, i un nivell de vida digna, mesurant el PIB per càpita en dòlars.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]