miércoles, 3 de noviembre de 2010

Des de la meva finestra

Continua el cas Pretoria
 

No sabem que aconseguirà aclarir-nos l’entrellat del cas Pretoria, un assumpte que es va destapar a l’octubre de l’any passat, i que a hores d’ara encara està en fase d’instrucció, en un expedient judicial de 13.500 pagines, que es diu aviat, però que ja costa una mica més de llegir, i fins i tot de memoritzar. Però és que hi ha a més, 16 expedients separats. D’entrada, pels que no som experts en el mon jurídic, ens sembla que a més gran expedient, pot haver més gran confusió.

L’auto judicial imputa a 20 acusats, parla d’uns quants contractes d’adjudicació d’obres i serveis, la qual cosa, ve ratificada ara per l’Intervenció de l’Estat, que acredita contractes il·legals, un informe que ja és a mans de l’Audiencia Nacional, en els que consten a més, converses gravades per la Guardia Civil, en una d’elles, de el ex alcalde Muñoz amb la directora de Serveis Territorials per comentar-li un contracte irregular. Es parla també de una “segona via” de la trama, que no s’acaba de concretar i no sabem per tant fins on arriba.

El ex alcalde de Santa Coloma, Bertomeu Muñoz, va insistir defensar mitjançant el seu advocat, la legalitat dels expedients aprovats mentre ell era alcalde, així com els que es van aprovar quan era alcaldessa la seva predecessora, Manuela de Madre, actualment vicepresidenta del PSC, malgrat que ara, l’Intervenció de l’Estat diu una cosa ben diferent.

Abans Luigi, el ex diputat socialista de qui diuen va ser el cervell de la trama, havia tingut contractes també a L’Hospitalet (Corbacho ho va reconèixer), a Sant Andreu de Llavaneres, Badalona, Cornellà i Lleida. A tot això, el ex alcalde de Santa Coloma, assegura que Luigi ja entrava en l’Ajuntament com si estigues a casa seva, quan era alcaldessa Manuela de Madre. En quan es va destapar l’assumpte, un diari va publicar: “El cas Pretoria es remunta a l’any 2000, quan era alcaldessa Manuela de Madre. La trama de corrupció urbanística destapada aquesta setmana a Catalunya, és com una enredada madeixa que, segons passen els dies, s’atansa cada cop més als alts càrrecs del partit socialista”.
A aquesta tesi s’afegeix el ex alcalde Bartomeu Muñoz, qui afirma que Luigi ja invertia a Santa Coloma abans de que ell fos alcalde. Diu que Luigi ja estava en el projecte “Cubics” (un dels que consten en l’expedient) quan ell encara no era alcalde.

El que recordem, és a la predecessora de Muñoz, Manuela de Madre, en una entrevista amb llagrimeig (diuen els de Santa Coloma que és el seu estil en cas de dificultats), dient que s’havia assabentat de la detenció dels seus companys de partit i “que va voler anar al jutge per aclarir-li algunes coses”, en tot cas i pel que sabem, no ho va fer. Bé, encara està a temps, hi pot anar avui mateix, o demà.

En tot cas, no sabem perquè se li va posar el nom de Pretoria, ja que és el nom d’una ciutat situada en la part nord de Sudáfrica, on s’ubica el Poder Executiu. Té algun significat o paral·lelisme de fons, aquesta particularitat amb el cas judicial?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]