lunes, 4 de octubre de 2010

la Tira

Príncep de Viana, un pont amb sobrecost



Continua el misteri en torn al cost real del pont de Príncep de Viana, que va estar inaugurat el 10 d’abril, però les xifres són grans i tossudes.

Si mirem el cartell que hi havia instal·lat a peu de la construcció, veurem que hi diu Pressupost: 7’3 milions €. Desprès la premsa va publicar que havia tingut un sobrecost d’un 40%, però ara resulta, que algú va dient que realment el pont ha costat 13 milions €. El desviament entre l’import pressupostat i el cost final, seria en aquest cas, d’un 79%, es a dir 5’6 milions € (938 milions de ptes).

De confirmar-se oficialment aquestes xifres seria un sobrecost escandalós. Ens preguntem de que serveix així, aprovar un pressupost quan desprès aquest pressupost s’estira com una goma, i perquè no es fa al inrevés, s’escurça?

Potser no és ben be igual, però pensem que el ex president balear Jaume Matas, va haver de declarar davant del jutge, perquè entre altres coses, en la construcció del velòdrom de Palma Arena, va haver un sobrecost entre l’import pressupostat i el preu final del 100%.

Fa uns mesos que el rumor del sobrecost corre per la ciutat, afegint que el mateix enginyer que va dissenyar el pont, aquest mateix any va acabar un altre pont a Cádiz, que uneix la ciutat amb San Fernando i en cinc anys de construcció, no es va passar ni un euro del pressupost inicial.

A banda de que s’han sentit unes altres presumptes irregularitats sobre la construcció d’aquest pont, que tractarem una vegada contrastades, pensem que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida, té l’obligació d’aclarir aquest cost final del pont davant els veïns de Lleida, per esvair totes les possibles sospites de desviament o sobrecost.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]