miércoles, 6 de octubre de 2010

Des de la meva finestra

Una proposta escolar

Vull intentar aconseguir adeptes per una causa que considero justa: els nens a partir dels nou anys, tindrien de disposar d’un llibre o lector de llibres electrònic, en comptes de d’un munt de llibres, molt pesats i caríssims.

És una proposta que es fa partint de tres premisses: els petits alumnes, es veuen arrossegant unes motxilles molt pesades penjades a l’esquena, o en altres casos, estirant-les si es que tenen rodes.
Arrossegar cada dia una motxilla d’uns vuit o deu quilos, no aporta res al programa educatiu i l’únic que comporta, és iniciar malalties lumbars innecessàries.

La segona raó, és que tants llibres tenen un cost anual d’uns 150 € per alumne (en els casos més barats). En cas de que sigui alumne d’un institut, el cost puja a 220 € per alumne.

La tercera raó, és cada dia es llegeix menys. Fa uns 25 anys els nens no disposaven de “vídeo consoles”, de ordenadors, ni per tant de jocs electrònics, amb els que ara s’entretenen durant hores. Aleshores per entretenir-se els nens llegien, encara que fossin “tebeos”. La qual cosa feia que en llegir, millorava molt la seva ortografia i gramàtica.

Així doncs, la meva proposta és clara, els nens en comptes de tenir un munt de llibres en paper, haurien de tenir un lector de llibres electrònics amb una tarja SD, en la que es podria incloure, tant els llibres de text del curs, com la bibliografia aconsellada de consulta.

El pes deixaria de ser un problema per les espatlles dels nens, un lector de llibres electrònics comprat massivament no costaria més de 100 euros i els llibres comprats a les editorials no costarien més de 5 euros. D’altra banda, el lector por servir durant anys.
Previsiblement els nens llegirien més, al tenir fàcil accés a molts llibres però més que res, perquè el nou format resulta ser electrònic i per tant similar en aquest aspecte, a les vídeo consoles.
També hem de tenir en compte la vessant ecologista: es a dir el munt de arbres que es deixarien de tallar per fabricar tant paper.

Ja suposo que aquesta proposta quedarà oblidada perquè no sembla ser “políticament correcta”, perquè no interessa a les grans editorials, però a més, es que no veig a cap Govern, interessat en que la població sigui culta, encara que diguin tot al contrari. Ja es sap, que quan més inculta és la població, més fàcil es manipular-la.

De tota manera és una proposta que crec sensata: hi ha mitjans i forma de fer-ho, el que potser no hi ha, són les ganes.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]