martes, 26 de octubre de 2010

Des de la meva finestra



Carod reclama la legalització de Batasuna

El vicepresident de la Generalitat, Carod Rovira, acaba de reclamar la legalització de Batasuna de cara les eleccions municipals; si Batasuna es pogués presentar a les eleccions de Catalunya, potser no tindria tant d’interès.

També acaba de demanar el diàleg amb ETA (ell ja va anar a Perpinyà per dialogar amb els etarres) per veure si s’aconsegueix la pau, pel que va declarar: “És evident que si el que es vol, és que la reivindicació nacional basca s’expressi només políticament, han de tenir instruments polítics, que en una democràcia són els partits”.

Tots recordem, que ETA ha tingut ja els instruments, en forma de partit i per tant, de expressió només política, però ho van acompanyar amb atemptats, i sembla incomprensible, que un vicepresident de Govern, faci aquestes propostes i que no els reclami el lliurament de les armes si és que realment, volen optar per les vies polítiques.

En tot cas, no s’entén que el vicepresident Carod, tant catalanista com diu ser ell, es mostri tant preocupat pels problemes del país basc, i en canvi no semblen importar-li els problemes dels catalans, quan en tenim i molts, als que ell no apunta ni tant sols cap preocupació.
Es diu que a iniciativa d’ell, la Generalitat ha obert una xarxa d’ambaixades catalanes a Berlín, Nueva York, París, Bruselas, Londres i Milán. En total, en els últims quatre anys, el govern català ha dedicat a les ambaixades la suma de 25 de milions d’euros, una decisió que per dos partits de l’oposició, PP i Ciutadans, representen “una despesa massa elevada i inútil en mig de la crisi econòmica”.
Pot ser que Carod acabi passant a l’historia, únicament com aquell que el dia de la nit electoral deia allò de “Mans netes...mans netes”. Potser la pregunta que ens hem de fer, és si Carod amb ERC, han estat útils o no, als ciutadans de Catalunya durant aquests anys.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]