viernes, 24 de septiembre de 2010

Redacció

SOBRE LA VAGA GENERAL

Ens trobem davant la VAGA GENERAL convocada pel pròxim dia 29, per tal de rebutjar la REFORMA LABORAL aprovada el passat mes de juny i que ja es ve aplicant a l’àmbit laboral. També per rebutjar la sinistra REFORMA DE PENSIONS, que ens estan preparant pels pròxims mesos.

Motius i raons per participar en aquesta convocatòria de Vaga, ni ha i de sobres, i van molt més enllà de la data escollida, del prestigi i de la pròpia credibilitat d’alguns dels convocants.

Fins ara, el resultat del “diàleg social” en els últims trenta anys, és pels treballadors, una continua pèrdua de drets laborals i un deteriorament progressiu de les seves condicions de treball.
Pel empresaris, tot això representa un enriquiment desmesurat y un tracte cada cop més vexatori cap els seus assalariats.

Si ara mateix mirem el mon laboral, ens trobarem moltes situacions de precarietat en el lloc de treball, continuats abusos empresarials, amb prolongacions de jornada no retribuïdes, de salaris mínims i d’incompliments de normativa per part de massa empresaris.

És més greu aquesta situació, quan se suma el desànim, la manca d’esperança i de confiança en el futur. La pèrdua de valors ètics i morals que tindrien de servir per canviar el rumb d’aquesta societat, la qual sembla tenir com a únic valor el consum, mentre condemna a un nombre cada vegada major de persones a la marginació social.

Als pensionistes ja se’ls hi ha fet el regal d’una injustificable congelació d’ingressos pel any pròxim, però a més, ens anuncien una apocalíptica REFORMA DE LES PENSIONS, que és vol aplicar en tràmit d’urgència.

El Govern que promou aquestes iniciatives amb aquestes preses, és tant conscient com tots nosaltres de la injustícia de les mesures i del insignificants que són les seves raons. Fa menys de dotze mesos, el president Zapatero declarava molt ufanós, que el nostre Sistema Públic de Pensions, gaudia d’una excel·lent salut financera i de que en torn al seu futur i viabilitat, existia la suficient coincidència política que el convertia en l’enveja dels nostres països veïns. De la seva salut financera donen fe, tant el Fondo de Reserva, més de 62.000 milions de euros acumulats en menys de deu anys, com del seus importants superàvits anuals.
Els recolzaments polítics a la seva viabilitat i manteniment de futur no han variat, mentre que la despesa que es dedica al pagament de pensions respecte al PIB anual, continua estan entre les mes baixes; només un 8% dels països del nostre entorn.
Aleshores que ha canviat? Doncs senzillament l’orientació social del Govern, que ha passat de manera radical, a orientar-se al servei dels interessos de les grans Institucions Financeres, nacionals i internacionals i de la oligarquia del nostre país.

Amb 4.600.000 aturats i amb un mínim coneixement del funcionament del mercat laboral, cal tenir molta cara, per defensar que l’edat de jubilació es perllongui fins als 67 anys. És clarament un "no voler pagar la pensió a qui li toca".

Amb les martingales que utilitzen pel càlcul de la pensió, i les abusives penalitzacions que apliquen en les jubilacions anticipades, no es pot dir sense mentir, que l’ampliació a 20 anys, busqui fer mes just el sistema de càlcul de pensió. Augmentar el nombre d’anys, significa sempre rebaixar les pensions, i això en un país on es paguen 8 milions de pensions, de les que 2 milions són pensions de viduïtat per sota dels 600 euros mensuals.

Perquè honestament pensem, que les dues reformes, tant la laboral com la de pensions han de quedar aparcades, perquè entenem que davant les reformes proposades hem de ser crítics i a la vegada hem de ser constructius i solidaris amb els ciutadans, fem una crida a tots, perquè en la mesura de les vostres possibilitats ajudeu a l’èxit, i participeu en les diferents accions i manifestacions convocades per aquest dia, malgrat que, en ocasions dubtem del prestigi i de la pròpia credibilitat d’alguns dels convocants.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]