miércoles, 8 de septiembre de 2010

Queixes veïnals




Un Paisatge Urbà de pena

Es sabut que l’Alcalde de Lleida va crear una “Fundació del Paisatge Urbà” de la que és President. No sabem ben bé quina deu de ser la funció d’un organisme que miri pel paisatge urbà, llevat de que potser, tinguem de pagar un sou de ministre a algun amiguet de l’Alcalde.

Partim de la base, de que caminant per Lleida no és possible mirar cap paisatge urbà; caminant per Lleida tens d’anar sempre mirant al terra, perquè et pots trobar forats a la vorera i et pots torçar el turmell (cosa no infreqüent), o et pots empastifar les sabates amb una caca de gos (compte, que es tenen de llençar, perquè la pudor no marxa mai més).

Com que l’objecte d’aquesta fundació és poc clar i indeterminat, les persones ens deixem portar pel sentit comú, i en principi, el paisatge és el que pots veure quan vas pel carrer o quan mires per la finestra de casa teva. Aquest és el raonament que fan Veïns de la zona de Lluís Companys, quan miren des de la finestra, la part del darrera de casa seva. I que veuen en aquest paisatge urbà?
Doncs ja ho podeu veure en les fotografies; veuen el Passatge Santa Ana, al fons una tanca d’un pati escolar, que serveix per a dues escoles, el Col·legi Santa Ana i Sant Anastasi, i al descampat molt descuidat, prop de la tanca hi ha un forat pel que passaria un gat amb la cua dreta, però el problema no és que vegin sortir gats del forat, sinó que surten rates mida gat. I es clar, es pregunten, com pot ser possible, que el nostre Ajuntament, amb un Alcalde com tenim, que mira tant el paisatge urbà amb la seva fundació, no hagi solucionat ja aquest problema. D’altra banda, tenint aquest Alcalde que és tant afeccionat a inaugurar i posar primeres pedres, podria venir al pati amb una pastera de ciment i posar la primera pedra per tapar l’entrada del forat, al menys evitaríem que les rates facin excursions pel descampat, però també pel pati escolar.

La pregunta és, saben les direccions de ambdós col·legis que les rates corren lliures per allí, o si tenen d’entendre que les rates també formen part del paisatge urbà. I en tot cas, partint de la base de que hi ha alguna rata en el paisatge urbà, pregunten que passaria si en comptes de sortir el cau de les rates al Passatge Santa Ana, sortís al costat de la Llotja, també es faria el despistat el Sr. Alcalde, o aniria corrent amb la pastera de ciment i els hi taparia el forat immediatament?
També es pregunten quina deu de ser la funció del President de l’Associació de Veïns de l’Escorxador, doncs sembla que estigui tant sord com l’Alcalde; ja es sabut, diuen que qui vam amb un coix...

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]