viernes, 24 de septiembre de 2010

Nyaps d’actualitat

Bicicleta sobreocupada
  


“L’Alcalde sempre ens diu, que l’Ajuntament sempre vigila que tots acompleixin les lleis i les normatives legals en vigor; aleshores si pel carrer veiem que a la vista de tots, n’hi ha que no les compleixen, que hem de pensar?”
Aquesta pregunta és la que ens fan arribar acompanyada de la fotografia; el cert és que la bicicleta està circulant sobreocupada, al portar dues persones, que a més una d’elles s’asseu al manillar, element fonamental per controlar la bicicleta i per tant, una situació de risc. També en el manillar hi ha penjada una bossa blanca on sembla haver-hi coses que pesen; un altre element que interfereix en la seguretat del vehicle. Però és que tampoc porten casc per prevenir un cop al cap contra la carretera, en cas de caiguda. 

I no sembla que estiguin circulant pel carril-bici.

Ja veiem que són joves els dos ocupants, però si degut a la seva imprudència temerària, cauen al terra i un d’ells queda greument ferit, segurament ho tindrem de pagar entre tots via Seguretat Social. Tampoc sembla, que el que porti la noia a la mà, sigui el paper d’una multa de circulació, perquè si ho fos, ja no circularien incorrectament un altre cop.

La queixa és: si un veí de Lleida para el seu automòbil un minut en doble fila per descarregar-lo, se li posa una multa amb gran celeritat, però es clar, si es tracta de bicicletes, aquestes circulen per sobre la vorera, pel pas de vianants, sense casc i tot el que els vingui de gust. Sembla que a Lleida (i no parlem només per aquest cas), les bicicletes gaudeixen d’una mena de “protecció oficial”, ja que semblen tenir “paten de corso” i poden fer “el que els hi roti”.

Senyor Alcalde: seria molt demanar, que els veïns de Lleida fóssim tractats, tots per un igual, sense sentir-nos discriminats, ni per ser simpatitzants d’un o altre color polític, ni per residir en una o altra barriada, ni per desplaçar-nos amb cotxe o amb bicicleta?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]