miércoles, 15 de septiembre de 2010

la Tira

Àngel Ros, "Ta' Pillao"



Era una tarda calorosa del mes d’abril quan el nostre alcalde Ros, tot ufanós, amb president Montilla incorporat, serio i repentinat, va inaugurar el nou pont de Princep de Viana, un pont amb pinta de faraònic segons la premsa, que sembla copiat d’un altre que hi ha a la ciutat de Túnez, per tant es pot dubtar de tota la originalitat que se li va voler donar al disseny, en favor de la pura propaganda.

La inauguració va tenir fins i tot, un trenet passejant als politics pel pont, castellers i enlairament de globus de colors. Per aquesta inauguració es va convidar a molts veïns de Lleida i es va fer publicar a tota la premsa local, però segons la premsa, només van assistir en total, unes tres-centes persones, dels 118.000 habitants de Lleida, amb tots els polítics i molts alcaldes socialistes de pobles inclosos; per tant, no sembla que tingui massa poder de convocatòria el nostre alcalde.

Uns dies desprès, ens vam assabentar a traves de la premsa local, que la construcció del pont havia tingut un sobrecost o desviament, d’un 40% del seu pressupost inicial. Explicava, que s’havia tingut de reforçat el pilar central del pont (1,3 milions d’euros) i que a més, s’havia fet la adequació per l’estació d’autobusos de Lleida a sota el pont (1,8 milions d’euros més). En total, la factura se’ns ha pujat als Veïns de Lleida en 3,1 milions d’euros (516 milions de pessetes) més, com si aquest sobrecost o desviament, fos fruit de dues decisions preses a l’últim moment i d’una forma improvisada. El pont es va adjudicar a l’empresa Comsa per 7,3 milions i va acabat costant 10,4 milions d’euros, encara que altres informacions, van parlar de 13 milions; la qual cosa suposaria un sobrecost del 79%, sobre el pressupost aprovat inicialment.


Però resulta que el mateix enginyer Manterola, que va dissenyar i construir el pont (que ha construït molts altres ponts), acaba de construir-ne un a Cádiz i des d’aquell Ajuntament ho estan venen com que “s’ha construït sense tenir d’afegir ni un euro més, del que preveia el seu pressupost inicial”. I com és que el mateix enginyer, en el pont de Lleida es va equivocar en el disseny del pilar en 1,3 milions d’euros?

Resulta que ens han fet arribar un informe de l’any 2004, on es diu en el seu capítol 6: “Característiques de l’estació TAV (AVE). ...Es preveu també traslladar l’estació d’autobusos interurbans, actualment situada a 2 km, a la mateixa estació central” . Es a dir, que al 2004 ja estava previst el trasllat de l’estació d’autobusos, per tant no és creïble que encabir l’estació allí, hagi estat una decisió d’última hora, sinó que ja era antiga. Com tampoc resulta creïble que quan portaven un any de construcció del pont, es tingués de reforçar el pilar central.

Per tant, sembla que “hem pillat” al nostre Alcalde en dos augments de pressupost bastant foscos, que té l’obligació d’aclarir, mentrestant no ho faci, li dediquem la cançoneta de Las Chicas del Can, “Ta’ Pillao”.


(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
Las chicas del can-ta pillao

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]