lunes, 6 de septiembre de 2010

la Tira

Quan un Ajuntament es diu ecologista i talla arbres a dojo



Que passa amb la plaça Sant Joan de Mata? Doncs que també li ha arribat la fúria remodeladora i electoral del nostre Ajuntament, que ara va decidir remodelar-la amb els diners (diuen) de l’últim Plan Zapatero, o el que és el mateix, el Plan del Deute Perpetu per a tots.
La Plaça Sant Joan de Mata, feia anys que necessitava una reparació en part del seu paviment, però en comptes de fer-la respectant una plaça que agradava molt als Veïns, per ser un punt de trobada, ja que era un espai pla i gran que entrava en el concepte que tots tenim del que ha de ser una plaça. Malgrat tot, el nostre Alcalde sense consultar amb ningú, va decidir que en comptes de reparar el paviment, ara tocava trasbalsar la plaça.
El “nou disseny”, sembla que preveu unes jardineres al mig del que fins ara era la plaça; es a dir deixarà de ser plaça i serà no saben què.

I què va passar allí el dia 2? Doncs que en el “nou disseny” no entrenaven uns arbres molt frondosos que fa anys estaven allí plantats. Tenim fotografies de cinc troncs d’arbres tallats, però Veïns de la plaça diuen que són set. Avancem ja, que eren uns arbres que estaven molt sans. Van dir que un parell van caure i que els altres també “podien caure” perquè estaven mal arrelats, i ens podem preguntar, desprès de que van aguantar totes les ventades que han patit, no sembla increïble que estiguessin mal arrelats? A més, si van caure un parell, com s’explica que nosaltres tinguem les fotografies de tots els troncs tallats a un metre d’altura del terra?

Els arbres que van tallar al costat del riu (i en van plantar de nous), a la Av. Tortosa; van dir que estaven malalts; es cert que queia un suc de les fulles, però també es cert, que aquesta plaga que tenien, es cura amb un plaguicida (és el que fan els pagesos). En aquest cas, els arbres tampoc entraven en el disseny; el motiu és que pel davall hi van fer passar un cable de fibra òptica.
També van tallar totes les moreres de la banda esquerra de la Av. Tarradellas, dient que estaven malaltes, quan estaven saníssimes; simplement no entraven en el disseny.
Per posar un altre exemple recent, direm que tampoc entraven en el seu disseny, els arbres que hi havia fins fa dos anys al final dels Camps Elisis, una zona que es va asfaltar per les penyes de l’aplec del caragol.

En definitiva, un Ajuntament el de Lleida, que es diu ecologista però que talla arbres a dojo, sempre que aquests no entren en el seu disseny. Un comportament que resulta molt il·lustratiu i resumeix molt bé, els principis del nostre Govern Municipal: dir el contrari del que fan, i a més, tallar tot els que els hi destorba als seus interessos, la qual cosa denota una manca de respecte pels arbres, però també una manca de respecte per les persones.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]