jueves, 2 de septiembre de 2010

Des de la meva finestra



El desastrós servei de Rodalies a Barcelona

Un any desprès de que els trens de Rodalies de Barcelona, van ser traspassats a la Generalitat de Catalunya, una gran majoria d’usuaris opinen que tot segueix igual o pitjor que quan el servei de Rodalies era gestionat per Renfe. Els retards, les avaries, el vandalisme permès, la poca informació quan hi ha un problema en una línia i un grapat més de molèsties, fan que els usuaris valorin negativament el servei dels trens de Rodalies.

La queixa més comú és el retard dels trens i la lentitud dels recorreguts: de Martorell a Sans, o sigui 25 km, tarda 40 minuts, als que es té d’afegir els 10 minuts diaris de retard; en total per fer 35 km, costa 50 minuts.
En el trajecte Manresa a Sans, els 55 km els fa amb 1 hora i 40 minuts, quan amb Renfe es tardava 1 hora i 5 minuts.
Per anar des de Igualada a Sans, uns 60 km, es tarden 1 hora i 42 minuts.

Els robatoris en pujar al tren són tant freqüents que molts usuaris els qualifiquen de normals.
El vandalisme premés, és una altra qüestió que valoren molt negativament els usuaris, i és que no hi ha vigilants en els trens, però és que a més, no es pot entendre que algunes o alguns brètols posin els peus a sobre del seien, tiren papers per terra i pintin els vagons davant del revisor, qui s’ho mira sense dir ni piu.

Molts usuaris tenen la sensació, de que tots els pressupostos es van invertir en els trens de alta velocitat en detriment dels trens de Rodalies que són veritablement, els que porten més usuaris i els que poden donar un servei més social, ja que la gran majoria d’usuaris són ciutadans que van a treballar.
Una altra impressió que tenen la majoria d’usuaris, és que les millores que diu haver implementat el Govern de la Generalitat no es noten en absolut. I el que és més preocupant, no hi ha data per solucionar tots aquest problemes de transport públic.

El Govern ens van vendre que si Catalunya aconseguia el traspàs de les Rodalies, el servei fora perfecte, quan resulta que encara és pitjor, segons diuen molts dels usuaris.

En època d’estiu, són molts els turistes que utilitzen els trens de Rodalies per desplaçar-se, i és de suposar que davant d’un servei tan deficient, no es poden emportar massa bona imatge dels trens que té Barcelona com a Rodalies.
Potser no fora qüestió d’invertir molts diners, perquè amb puntualitat, un servei de vigilància eficient, i un mínim de neteja, milloraria molt la imatge dels trens.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]