jueves, 26 de agosto de 2010

La Tira

Una mesquita de posar i treure



Tot el que passa amb la mesquita de Lleida és un bon exemple de la arbitrarietat històrica amb la que funciona el nostre Ajuntament; la mesquita es va instal·lar fa anys en un magatzem del carrer Nord, sense tenir la obligada llicencia d’activitats, mentre el aleshores alcalde Siurana mirava cap un altre costat. Desprès els Veïns de la zona van protestar perquè l’Ajuntament permetia aquesta instal·lació i l’imán de la mesquita, va tenir de sol·licitar una llicencia d’activitats que va estar denegada per l’Ajuntament. Va ser denegada però la mesquita va continuar funcionant i l’Ajuntament amb l’alcalde Ros, va continuar mirant cap un altre costat.
Finalment, a l’Ajuntament li va interessar canviar d’ubicació la mesquita, doncs aquella zona (en la que molts veïns van malvendre les seves finques, perquè diu es sentien molests i volien canviar de zona) van el Pla de l’Estació i l’accés al pont nou, per tant serà una zona de “alt standing”. Uns quants barris de Lleida van rebutjar que la mesquita fos ubicada en la seva zona, tant és així, que ara el mateix alcalde acaba d’oposar-se a que s’instal·li a Pardinyes. Finalment a Ros se li va ocorre ubicar-la en el polígon industrial El Segre, on se’ls hi va requalificar una parcel·la. En un primer moment l’imán deia que estaven d’acord i així ho va signar amb l’Alcalde davant la premsa local, però la oposició els industrials instal·lats a la zona, va arribar als tribunals de justícia. Desprès l’imán diu que es va repensar i començar a demanar una parcel·la que estigues al centre de la ciutat.

L’acord de concessió de la parcel·la al polígon, afegia data de caducitat per tancar la mesquita de carrer Nord, per la qual cosa a meitats de juliol passat, l’Ajuntament va procedir a precintar l’entrada; una cosa que tenia d’haver-se fet ja al seu dia, impedint iniciar les seves activitats al no tenir llicencia municipal. Ara en una solució de continuïtat, s’inventen que l’imán ha presentat unes al·legacions al tancament de la mesquita (quan ell mateix va acceptar aquest tancament signant davant la premsa). Unes al·legacions que legalment estan fora de termini, en un procediment administratiu que ja es va tancar fa tres anys. Ara casualment, l’Alcalde els hi accepta unes al·legacions per obrir una altra vegada la mesquita de carrer Nord, aquesta que no ha tingut mai, ni té llicencia d’activitats municipal.
El tema de la “provisionalitat” en la reobertura i la “limitació d’aforament” dels només 240 assistents, val més creureu que anar-ho a veure.

Davant de tot aquest desgavell municipal, tenim de preguntar-nos un cop més, perquè a uns se’ls hi fa tancar un bar (per exemple) per no tenir tots els papers en regla, mentre a que uns altres, se’ls hi permet obrir un local que no té autoritzada l’obligada llicència d’activitats municipals?
Aquest Ajuntament té dues maneres d’interpretar la llei, quan la Constitució diu que tots som iguals davant la llei?

Quant s’acabarà aquest cachondeo, Sr. Ros? Voleu dir, que finalment s'acabarà fent aquesta mesquita?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]