martes, 24 de agosto de 2010

la Tira

Ros només està a les madures, però no a les dures



Durant mesos l’Alcalde de Lleida ha estat considerat com el cap de llista a les properes eleccions autonòmiques, una consideració que sortia de dintre del seu partit. Desprès, les enquestes electorals tan negatives van fer canviar d’opinió al nostre Alcalde, “una de les veus més respectades dintre del PSC” (segons diuen ells mateixos). Aleshores va dir, que no volia anar de cap de llista i desprès va rectificar, anunciant que havia renunciat a qualsevol lloc de la llista per Lleida. L’excusa que va donar és que els socialistes no tenen “moral de victòria”, però pel que es veu, ell tampoc la té. Es a dir, d’allò que diuen, que es té d’estar a les dures i a les madures, doncs Ros, només està a les madures; les dures no l’interessen.

És “molt viu” el nostre Alcalde, que sol·licita del seu partit “una auto reflexió i propòsit d’esmena” en quan a les relacions entre PSC i PSOE. La consideració reflexiva és lloable, però en tot cas, tindria de ser extensible per tot el que fa i toca el PSC, i no només per revisar les relacions entre dues faccions del partit. Sí, perquè cal preguntar-se, com és que Ros no demana el mateix per tota l’acció del Govern Municipal de Lleida, de la que ell és el primer responsable?

I en aquest context se li té de preguntar: Alcalde Ros, quan fareu una “auto reflexió i propòsit d’esmena”, per no haver deixat participar als veïns, en els projectes de remodelació de l’Eix comercial, de la plaça Ricard Viñes, de plaça Blas Infante i de Passeig de Ronda? Veïns de Ricard Viñes i de Cappont, diuen que heu dissenyat les dues places, d’acord amb els interessos de l’empresa del pàrquing. És cert, això?

Quan tindrem clar tots els lleidatans, tot el que va passar amb l’Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, quants milions d’euros ens va costar als lleidatans mantenir aquesta Empresa Municipal, en els seus 12 anys d’existència i on van anar a parar els milions d’euros aportats per l’Ajuntament?

Com és que el Pont de Princep de Viana va tenir un sobrecost d’un 40%, quan el mateix enginyer, Sr. Manterola, acaba de fer un pont a Cádiz i s’està presumint de que “no s’ha passat ni un euro del pressupost inicial”?

De quant va ser el sobrecost que va tenir la construcció del pavelló Barris Nord? És cert, que aquesta obra es va finançar a traves de la EMSC i que tal formula era il·legal?

Que va passar amb una finca als Magraners, si com diuen, s’està edificant per entitats alienes a la seva propietat i vos ho vàreu autoritzar?

Com és que vàreu permutar a un industrial de Lleida (que havia anat a les llistes electorals del PP), dues finques amb molt poc valor constructiu al carrer Remolins, per dues finques amb gran valor edificable (quan tot era una única finca) al campus de la UDL? És cert, que aquest mateix industrial ha tingut una gasolinera sense llicencia municipal d’activitats, durant molts anys a la sortida de Lleida?

Com és que es va vendre un solar de Balafia, qualificat com equipaments per a tots els veïns, a una entitat esportiva privada? Que en treuen els Veïns de Balafia d’aquesta venda?

Com és que l’acord del Ple de l’Ajuntament, autoritzà a fer un pàrquing soterrat a la plaça Blas Infante i s’ha fet a sobre del nivell de terra? Que en treuen els Veïns de Cappont d’aquesta cessió i d’aquest incompliment legal?

Com és que es van cedir els terrenys públics del Camp d’Esports, a una empresa privada, per a fer-hi un complex esportiu. Qui consta en aquesta empresa, és cert que hi ha persones molt conegudes? Que en trèiem els lleidatans d’aquesta cessió?

Quan sabrem els lleidatans, que ha passat amb tot el relacionat amb la Llotja, i qui va pagar pels dos solars (de les projectades, i no construïdes torres de la Llotja), si és que realment ja està tot pagat o si pel contrari, encara devem l’invent? Quant ens consta als lleidatans la Llotja?

Quants bitllets d’avió hem pagat des de l’Ajuntament de Lleida, per tal de regalar-los i fer que així l’aeroport d’Alguaire tingui una mica de moviment?

Com és que heu decidit repartir l’espai públic de les Basses d’Alpicat, tot i cedint-lo a empreses privades, que en trèiem els lleidatans d’aquesta cessió?

I per últim, quan acceptareu que tots els comptes municipals, siguin revisats per una auditoria externa independent, tal i com es va fer, a petició del Parlament, amb els comptes de la Empresa Municipal de Serveis Comunitaris, quan cada any, la Comissió de Comptes de l’Ajuntament ho trobava tot bé i resulta que l’auditoria externa un cop revisat, parla de greus irregularitats i il·legalitats? Els Veïns de Lleida volem saber que ha passat amb els nostres diners.

L’Alcalde, va afegir a les seves declaracions que al PSC “Tenim de presumir d’una obra de Govern”. A veure alcalde, concretament, de quines bones obres podeu presumir vos?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]