miércoles, 18 de agosto de 2010

Des de la meva finestra



Impostos barats, barats...


El ministre de Fomento, José Blanco, es a dir, Pepiño, en el seu habitual paper de ministre de males noticies, acaba de fer un altre dels seus anuncis que ens deixa la butxaca tremolant: acaba de dir sense que ningú li pregunti, que “els impostos que es paguen a Espanya són dels més baixos de Europa”. Per no quedar pitjor, no va voler fer cap més comparança amb la resta d’Europa; es a dir, no va dir res de la absència de cues d’espera en la Sanitat Publica francesa, ni de la serietat política danesa, ni dels sous i la seguretat ciutadana alemanya. Tampoc va mencionar la taxa d’atur europea que es la meitat que la espanyola, ni que Alemanya ha tingut (en la mateixa crisi global que diu el Govern), un creixement econòmic d’un 2%, que ja el voldríem aquí. Res; aquí el nostre Govern només esta capficat en recaptar i recaptar, persistint en aquesta idea, desprès d`haver retallat el sous a funcionaris i congelat les pensions, dues iniciatives que per mimetisme, acabaran retallant els sous a tot el país desprès d’haver-nos pujat l’IVA.

Ara, segons paraules del ministre de malastrugança, pretenen pujar-nos el IRPF. En resum, baixada de sous i pujada d’impostos.

De veritat encara queda algú que creu, que amb aquestes mesures erràtiques, millorarà l’economia del país?

El més curiós del cas, és que el Sr. Ros, alcalde de Lleida, fa un parell d’anys i davant una protesta pels elevats impostos municipals que tenim a Lleida, ja ens va avançar un comentari similar en dir-nos: “Però si a Lleida paguem uns impostos que són de rissa”. En conseqüència, el més lògic de pensar, és que aquesta política de baixada de sous i pujada d’impostos, no sigui una filosofia d’última hora, sinó una idea antiga guardada i que ara apliquen.

En tot cas, els ciutadans de Lleida poden obrir la carpeta-arxiu dels seus comprovants bancaris i veuran quins són els “impostos municipals de rissa”, dels que parla el nostre Alcalde; veuran com el rebut de l’aigua ha pujat en un 35% en els últims anys, com l’IBI ens va pujant un 10% anual, any rere any i ja és dels dos més elevats d’Espanya, al igual que el impost de circulació.

De què van aquest Alcalde i aquest Govern?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]