jueves, 1 de julio de 2010

Des de la meva finestra

IVA; una altra pujada d’impostos

Avui entra en vigor l’augment de l’IVA, un impost que farà encarir encara més, els preus de tots el productes que consumim les famílies. Hem de dir, que ja teníem uns sous baixos, comparats amb els d’altres països europeus, que ara a uns se’ls han congelat i a d’altres se’ls hi ha retallat en una situació de forta crisi econòmica, en un país on moltes famílies tenen membres a l’atur.
Quan el més convenient per tots, seria que s’augmentés el consum, arriba una pujada de l’impost sobre el consum, que el farà baixar.

La pujada de l’IVA incidirà sobre el preu del gas, l’aigua, la llum, el telèfon, el butà, els carburants, els transports i per tant de tots els aliments. En definitiva, es calcula que la pujada de l’IVA incidirà en una mitjana de 350 euros anuals de mitjana en cada família.

Les famílies amb rendes més baixes, són les que patiran amb major intensitat la pujada de aquest impost, és a tots els efectes, una baixada de poder adquisitiu per la classe treballadora o amb menys diners, que de segur tindrà un impacte negatiu en la molt debilitada economia del país.
En definitiva, una baixada de sous acompanyada d’un pujada d’impostos, sumen una forta pèrdua de poder adquisitiu per la gran majoria de famílies, en un sistema econòmic de mercat; en aquestes circumstancies com podem esperar que la economia es reactivi?

En aquest moment, on hi ha més de quatre milions i mig de persones a l’atur, quan a més, la situació ha fet tancar a moltes empreses, grans i petites que sustentaven gran part de l’entramat econòmic, reduir el poder adquisitiu de les famílies sembla una gran equivocació.

Qui sap si no acabarem pitjor que Grècia; de moment aquí ja s’han adoptat dues de les mesures que la UE va obligar a prendre a Grècia: baixada de sous i pujada d’impostos.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]