sábado, 5 de junio de 2010

Mon veïnal



Avui hem inaugurat la Plaça Blas Infante, una plaça amb uns quants interrogants




En primer lloc, des de l’Associació de Veïns de Cappont, tenim de protestar enèrgicament contra l’actitud que ha tingut en aquest acte el nostre Alcalde, Àngel Ros, per NO DEIXAR-NOS PARLAR, MALGRAT HAVER-LI DEMANAT, quan SÍ han parlat l’arquitecta que ha fet la plaça i el President de la Casa de Andalucia. Pel que sembla, el nostre Alcalde sempre parla de DIÀLEG, de DEMOCRÀCIA, de IGUALTAT, de DIVERSITAT i de COHESIÓ, però desprès en els fets, ES DEMOSTRA QUE NO POSA EN PRACTICA, EL QUE PREDICA. És per tant un interrogant i sembla un ALCALDE QUE MENYSPREA ALS VEÏNS DE CAPPONT.

L’Alcalde ha dit, que el disseny de la plaça Blas Infante va estar “consensuada pels Veïns i entitats del Barri de Cappont”. Res més lluny de la realitat; Sr. Alcalde, vostè ens va convocar a les entitats del barri, a una reunió un 23 de desembre (a la que vostè no va assistir), per a dir-nos que aquell mateix mati l’Ajuntament havia aprovat el disseny i que ja no es podia canviar. És per tant, un altre interrogant.

Aquesta plaça pot agradar o no, podem discutir si els 2,5 milions d’euros que ha costat (423 milions de pessetes), si en temps de crisi, aquest import s’havia d’haver reservat per un altra cosa més urgent o no, però nosaltres i donades les circumstancies, el primer que s’ha de fer es una mica d’història d’aquesta plaça.

Els terrenys on està ubicada aquesta plaça, van començar sent unes parcel·les de propietat privada, comprades d’acord amb el Plan de Ordenacion Urbana de 1957.
Aquestes parcel·les estaven cercades amb una tanca, on cinc famílies lleidatanes cultivaven el seu hort familiar.

A l’agost de 1979, van sortir publicats al BOE, dos edictes de l’Ajuntament de Lleida, qualificant aquesta zona com “Sistema de Parques y Jardines Urbanos”, era per tant, una zona verda, en la que sembla ser, hi estava inclosa, part de la casa del costat. És per tant, un altre interrogant.

Al Pla General Municipal Urbanístic de Lleida, de l’any 1995, l’únic que apareixia ja com zona verda, era el quadrat del que avui és la plaça.

El terreny d’aquesta plaça, està qualificat com zona verda, encara que l’Ajuntament el consideri zona verda i plaça a la vegada, i no està clar, que ambdós conceptes puguin anar units. És per tant, un altre interrogant.

Al Ple de l’Ajuntament de 25 d’abril de 2003, s’aprova la “concessió del subsòl de la Plaça, per tal de destinar-lo a la construcció d’un aparcament de vehicles soterrani”. I si veiem el pàrking des de l’Avinguda de València, veurem que no és soterrani, sinó tot al contrari. És per tant, un altre interrogant.

D’un altra banda, la Llei d’Urbanisme, diu que el sol urbà, només pot ser edificat, si aconsegueix la condició de solar. És per tant, un altre interrogant.

Cal veure també, quina serà la utilitat ciutadana d’aquesta plaça que no és plana i que a més, només té entrada a peu de carrer, per la banda del riu. Esperem que tingui utilitat ciutadana, però això el temps ho dirà.

És aquesta, una plaça a la que els veïns del barri li han posat molts noms, i tal cosa denota ja de per sí, una certa disconformitat; un dels noms és plaça dels ganxos. Però permeteu-me que jo de moment ni digui plaça dels interrogants, també són com uns ganxos, però que pregunten.

Qui sap si l’Alcalde Ros, sabrà contestar a aquests interrogants; ens temen que no. Ell sempre diu que tot ho fa tot legalment, però segurament no podrà esclarir aquests interrogants, com tampoc sabrà esclarir, el perquè avui ens ha CENSURAT la nostra opinió, en NO DEIXAR-NOS PARLAR.


Francesc Castells
President – Associació de Veïns de Cappont

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]