jueves, 10 de junio de 2010

Des de la meva finestra

El cas Millet esquitxa al Conseller Castells



Una nova querella per tràfic d’influències, instada per la Fiscalia contra Millet pel cas Palau de la Musica, esquitxa al Conseller Castells, perquè diu que han trobat que va signar amb Millet i Montull, un conveni que facilitava una permuta, que permetia la construcció d’un Hotel del Palau, però aquest conveni es va signar sense ni tan sols tramitar els informes jurídics previs, que són preceptius i que no es podien obviar.

Segons s’ha sabut, la Fiscalia sol·licitarà que siguin citats en concepte de testimonis, Trias, Bragado i Castells.
Pel que es diu, la querella es basa en que Millet i Montull es van aprofitar de les seves relacions personals amb Castells per aconseguir aquest conveni. Un conveni que permetria una permuta urbanística imprescindible per a construir l’Hotel, i el compromís per part de la Generalitat de requalificar unes finques on un promotor privat havia d’edificar-lo. Tot el projecte va quedar aturat en destapar-se el cas Palau de la Musica.

En aquest conveni i en virtut d’una maniobra de Millet, hi va acabar estant implicat també l’Ajuntament de Barcelona, en la persona del Tinent d’Alcalde d’Urbanisme, Ramon García Bragado, en la aprovació inicial del Pla de Millora Urbana (PMU) promogut per Millet i Montull, imprescindible per construir l’Hotel.

Un assumpte greu, que pot col·locar en una posició molt difícil al Conseller Castells, quan ja defuig de comparèixer al Parlament per aquest assumpte, i més quan es diu: "colaboraran en la realización de aquella operación urbanística en que los querellados buscaban conseguir un importante beneficio económico".

El jutge Solaz que portava el cas, va deixar en llibertat a Millet i a Montull, qüestió aquesta per la que va ser criticat per alguns dels seus companys, als que ara se’ls hi ha obert un expedient.
El ex fiscal Jimenez Villarejo, va lamentar públicament, que alguns jutges reaccionin davant de la “delinqüència de coll blanc”, tractant-los “amb benignitat i fins i tot amb afabilitat”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]