sábado, 5 de junio de 2010

Des de la meva finestra

Ja va estar cancel·lat un vol Alguaire – Palma



El passat divendres, Vueling va cancel·lar el vol a Palma des de Alguaire, segons van dir, “per motius tècnics”. El que no ens va explicar el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, és quins van ser aquests “motius tècnics”, perquè no serien que hi havia massa pocs passatgers?
Van afegir, que els passatgers que ho acceptessin, els podien portar amb autobús des d'Alguaire fins l’aeroport de Barcelona.

Caldrà veure al cap dels pròxims anys, quines despeses ens comporta aquesta instal·lació i com acaba aquesta aeroport que, no oblidem, ens va costar 97 milions d’euros (16.139 milions de pessetes). Uns milions pagats des de les arques publiques de tots en temps de crisi, potser hagués estat més sensat, valorar si era tan necessari i urgent construir aquest aeroport, per atendre a ben pocs passatgers. I potser sí, que el president Montilla, en Carod i en Saura, haurien d’haver tingut en compte aquesta circumstancia.

Ara sembla que acabem de veure un aeroport fracassat; el aeroport de Ciudad Real acaba de ser condemnat per un jutjat al concurs de creditors. La demanda va ser instada per Montreal i CajaSur, als qui l’aeroport devia 17 i 19 milions d’euros respectivament.
Esta clar, que l’aeroport de Ciudad Real es privat i no pas públic com és el de Alguaire, però al ser privat, és quan hem sabut els deutes que té, en canvi de vegades hi ha organismes públics que no s’acaba de saber mai, quin deute ens han generat a tots.

La dada més preocupant, és que el conseller Nadal va declarar que hi havia cinc grups empresarials que estaven interessats en portar la gestió de l’aeroport, però finalment i tot que va tenir contactes amb dos més, cap grup vol portar la gestió i aquesta dada, vol dir sens gaires dubtes, que no hi ha massa negocia a fer.

El que ens preocupa, més que la construcció d’un aeroport amb una freqüència de viatgers mínima, és quant ens costarà a tots, es a dir, a més dels 97 milions d’euros de la construcció, quant ens costarà a tots cada any, el manteniment de totes les instal·lacions en funcionament i quina utilitat pública tindrà? O dit d’un altra manera, quin cost anual tindrà per viatger?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]