viernes, 4 de junio de 2010

Des de la meva finestra

Mes explosions de gas
  


Un altre cop una explosió de gas, aquesta vegada en un edifici de Mallorca, on un home de 47 anys ha resultat ferit amb cremades d’un 30% del seu cos i està ingressat en l’Hospital de Son Dureta.
Aquesta vegada, la explosió per gas va tenir lloc a les 6 del matí, en una planta baixa situada al número 23 del carrer Major, del municipi mallorquí de Algaida.

Periòdicament, sentim com hi ha explosions de gas, ja siguin de gas natural o de gas butà. El gas sempre és un perill, perquè si hi ha una fuita per la causa que sigui, es forma una bossa de gas invisible, que només en encendre la llum de la estança (la espurna interna del interruptor), fa que tot exploti com una bomba, causant danys materials però també, greus danys a algun veí.
La perillosa i lamentable situació, es va repetint una i altra vegada, sense que la Administració, ja sigui central o autonòmica intentin posar remei legal i preventiu, a aquest possible perill que tots tenim a casa o prop de casa nostra.

Extrapolant aquesta qüestió a un altre camp similar, tenim que en les instal·lacions elèctriques, ja fa anys que es obligat de posar dos aparells o elements de seguretat a l’entrada de corrent dels pisos; un diferencial i un magnetotermic, es a dir, ambdós tallen la corrent immediatament, en cas de curtcircuit o en cas d’un instantani consum desmesurat d’energia. Al tallar la corrent instantàniament, s’aconsegueix que no hi hagin accidents en forma de descarregues elèctriques a les persones ni incendis. La qual cosa minimitza el risc elèctric a les nostres llars.

Les mesures de protecció instantània en les instal·lacions de gas, són uns detectors de gas (ni ha per gas ciutat i per butà), que tallen el pas de forma instantània en detectar un escapament de gas. Uns detectors que costen en el mercat uns 30 euros. Molt menys del que ens consta la “Inspecció periòdica de la instal·lació” (IRI), que ens costa 40 euros.

Als anys que estem, on sempre se’ns diu que el millor és l’acció preventiva, en aquest cas no es legisla perquè entri en funcionament una normativa preventiva, tal com podria ser la obligatorietat d’instal·lar un detector de gas en la zona més perillosa de cada instal·lació (on hi ha aparells o connexions).

No podria ser, que s’estigui afavorint el negoci de la companyia de Gas Natural, en detriment de la seguretat física dels usuaris?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]