miércoles, 26 de mayo de 2010

la Tira

Sou d’Alcalde, renoi quin sou !

La Federación Española de Municipios y Provincias, FEMP, s’acaba d’adonar de que estem en crisi, ja que fins ara no havia dit res. Ara diu que analitzaran les mesures incloses en Real Decret que va sortir el dilluns en el BOE, sobre la prohibició a endeutar-se, ja sigui amb entitats publiques o privades. Diu que només la ministra d’Economia podrà autoritzar inversió que arribin a 12 milions d’euros. Es clar que el dimarts el govern Zapatero va rectificar a corre-cuita en veure que els seus propis Alcaldes es revoltaven contra ell. Diu la ministra que els van avisar per la nit de que havia hagut una errada de data i com error ho van rectificar pel dia següent.

Ara es quan la Comisión Ejecutiva de la FEMP es posa a debatre les conseqüències entre les quals està com és lògic, la rebaixada de sou dels alcaldes, fins i tos diu que es baixaran el sou en un 15%.

Es clar que a ningú li agrada que li rebaixin el sou, però als funcionaris els hi ha rebaixat (i no poc) i als jubilats els hi congelen, la qual cosa té un efecte similar: disminució del poder adquisitiu.
De tota manera, funcionaris i jubilats, quedaran més afectats al tenir un sou moltíssim més reduït que els nostres Alcaldes.

Perquè no resulta la mateixa quantitat, el sou que percep un treballador, funcionari o jubilat, que els sous que cobren alguns alcaldes. I tant em dóna, el concepte en que es cobren uns altres diners: si un alcalde cobra uns diners cada mes, en funció de que és President, o vicepresident d’una o varies empresa municipals, són uns altres sous. Si un alcalde cobra uns diners per a ser Conseller General d’una Caixa, encara que sigui en concepte de dietes, continua sent un altre sou. Si un alcalde es soci d’unes empreses privades i lògicament cobra uns emoluments al cap de l’any, continua sent un altre sou.

Si es vol tenir el mateix control amb els alcaldes de les ciutats una mica grans, que amb els funcionaris, treballadors y jubilats, es imprescindible que hagi una total transparència en quan a tot el que cobra un alcalde i sigui pel concepte que sigui. Una transparència que l’Estat ens exigeix als ciutadans en l’impost sobre la renda i altres, però que no exigeix als alcaldes, ja que no fa complir la llei, concretament, l’article 75/7 de la Ley 7/1985 de Bases de Régimen Local:
Todos los miembros de las Corporaciones Locales formularán declaración sobre causas de posible incompatibilidad y sobre cualquier actividad que les proporcione o pueda proporcionar ingresos económicos. Formularán asimismo declaración de sus bienes patrimoniales. Ambas declaraciones efectuadas en los modelos aprobados por los plenos respectivos, se llevará a cabo antes de la toma de posesión, con ocasión del cese y cuando se modifiquen las circunstancias de hecho. Tales declaraciones se inscribirán en sendos Registros de Intereses, constituidos en cada Corporación Local”.

Se li podria preguntar a l’Alcalde de Lleida, sobre si ja fa l'obligada declaració de ingressos i bens patrimonials tal i com mana la llei, o si pel contrari, encara s’ho esta pensant?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]