lunes, 17 de mayo de 2010

la Tira

Quan tindrem total transparència pública en els comptes municipals, Sr. Alcalde?



Les mesures antisocials de retallada, que impulsa el Govern Zapatero, es un cop de volant de 180 graus en la direcció política que portava.

L’Alcalde de Lleida va sortir immediatament a recolzar la decisió del seu cap Zapatero, dient que l’Ajuntament “baixarà els sous en el que toqui”. Ho va voler deixar clar, tot i dient que a més de la retallada de sous als funcionaris, també en tindran els càrrecs municipals incloent-hi el seu propi. També va dir que ho proposaria en altres empreses municipals, com Fira de Lleida, Mercolleida etc.
A veure Alcalde, com que proposareu? No en sou vos el president d’aquestes empreses? Com que intentareu? És que potser no són empreses finançades des dels diners municipals i per tant, des de els diners de tots els lleidatans?
A què ve ara aquesta actitud dubitativa? No serà que vos també cobreu un elevat sou com President de cadascuna d’aquestes empreses (que son unes quantes) i no voleu perdre tants diners?

Sempre hem pensat que els comptes municipals han de ser públics i per tant a l’abast de tots els ciutadans que ho sol·licitin i tenen de estar controlats per una auditoria externa, que fes un informe públic, clar i transparent, any darrera any.
Miri Sr. Alcalde, els lleidatans no ens poden fiar dels “informes” que dona la “Comissió de Comptes” del propi Ajuntament, perquè durant anys, van “informar favorablement”, els comptes de l’Empresa Municipal de Serveis Comunitaris i desprès, en una auditoria externa, es demostrà que hi havia greus irregularitats, i per tant, no es podien informar favorablement, sinó denunciant les greus irregularitats.
Què fa aquesta “Comissió de Comptes”, vigila els comptes d’una forma objectiva, o validar tot el que a vostè l’interessa?

Hi ha un grapat d’organismes, en aparença “externa”, però que realment es financen amb pressupostos municipals (diu la Llei que són públics a tots els efectes), que mantenen en els seus Consells d’Administració a càrrecs polítics del propi Ajuntament, com poden ser: Fira de Lleida, Mercolleida, la Llotja, Consorci de Promoció Econòmica, Institut Municipal de Treball, Institut Municipal d’Informàtica, Institut Municipal de Mercats i Consum, Institut Municipal d’acció Cultural, Institut Municipal d’acció Esportiva, Institut Municipal d’Educació, Empresa Municipal d’Urbanisme, Fundació del Paisatge Urbà, etc.
I quin és el motiu de l’existència d’aquests organismes externs o autònoms?
Què potser, serveixen per col·locar a treballar gent propera? Què potser serveix també, perquè certs càrrecs de l’Ajuntament, puguin cobrar un bon sobresou? Aquí cal sumar els13 càrrecs de confiança i 4 gerents municipals amb sous de ministre i que no sabem perquè serveixen? Tot surt dels pressupostos municipals, dels que paguem entre tots?
Nosaltres pensem que en temps de crisi tot això es té de reestructurar eliminant tant càrrecs de confiança, com gerents i els organismes externs han de quedar com Departaments de l’Ajuntament per reduir despeses.

Des de aquí tornem a demanar que tots els comptes que tinguin a veure amb l’Ajuntament, siguin completament publicats, perquè qualsevol lleidatà els pugui consultar, al fi i al cap, també són diners seus.

Sr. Alcalde,
Quan tindrem total transparència pública i per tots els lleidatans, de tots els comptes municipals?
Quan eliminareu assessors i gerents, i aquests organismes “externs”, però interns, passaran a ser Departaments Municipals, per reduir despeses?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]