lunes, 3 de mayo de 2010

la Tira

"Canvi Cultural", vol dir que tindrem transparència a Lleida?


Fa pocs dies el nostre Alcalde, va donar una conferencia a la Llotja (on sinó) amb el lema de que “el proper canvi a Lleida ha de ser cultural”.
En el decurs de la conferencia, l’Alcalde va alimentar una mica més el seu ego, tot repassant un altre cop totes les obres que ha inaugurat últimament i va anunciar unes altres que també pensa inaugurar. Com que aquests temes no són propis d’una conferencia amb intencions culturals, sinó d’un míting electoral, la oposició va denunciar que no parlés de temes com l’atur, dels problemes de seguretat, de infrastructures criticades pels veïns, de voreres que estan pendents de reparar, la brutícia dels carrers, etc.
Diu que el van acompanyar més de 400 persones, que fins i tot es va tenir de canviar de sala. Aquí hi tenim d’afegir que les persones que van assistir (segons ens diu un periodista) solen a ser sempre les mateixes, es a dir, les que van a totes les inauguracions; el seguici que ell porta, els polítics que tenen d’assistir en representació, els periodistes que tenen de cobrir els actes, els constructors de les obres i la resta, militants i simpatitzants del partit de l’Alcalde; representació veïnal lliure i espontània, poca, ben poca.

Deia l’Alcalde, que “el proper canvi a Lleida ha de ser cultural”. Estem d’acord que fora un bon canvi, però cultural en tots els sentits; el que no pot ser, és un canvi cultural, que només signifiqui organitzar conferencies, berenars, caminades, balls de saló, excursions i ballades de sardanes.
Si hi ha un canvi cultural, que tant de bo i fos, té de incloure també, la cultura de la transparència municipal cap als Veïns de la ciutat, publicant tots els comptes de l’Ajuntament perquè els puguin conèixer tots els Veïns de Lleida, al igual que els acords i tots els expedients a disposició de tots els Veïns que així ho sol·licitin.
També ha de incloure aquest canvi, el donar als grups municipals de la oposició, l’ordre del dia pels plens municipals amb quinze dies d’antelació, cosa que ara no es fa, i se’ls hi dona dos dies abans, potser perquè no tinguin temps de preparar-ho a fons.
Per suposat que tot això es té d’acompanyar amb el total acatament municipal de totes les lleis, doncs sembla que no és complir la llei, edificar una zona verda, ni edificar un pàrking aeri o a sobre de terra, quan l’acord del Ple de l’Ajuntament, diu que té d’anar soterrat.

La cultura es important pels Veïns de la nostra ciutat, sí, però la cultura ho compren tot i quan hi ha, desapareix la cultura de complerta submissió i acatament al poder, en quedar substituïda per la Cultura de la Transparència; un canvi cultural vol dir en primer lloc, el gran canvi de convertir-se culturalment, de ciutadà lleidatà a ciutadà europeu, ja sigui per demanar un sistema sanitari públic acurat, sense les vergonyoses cues imposades pel escurçats pressupostos, o per demanar una total transparència Municipal, i no permetre ser enganyats pel governant de torn, de la mateixa manera que es demana reparar els carrers foradats.

Alcalde: Quan podrem conèixer els Veïns de Lleida, tots els comptes Municipals, incloent-hi els de la EMSC i els de la EMU?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]