jueves, 20 de mayo de 2010

Des de la meva finestra

Hereu ha de començar a buscar un hereu



El resultat de la consulta o referèndum que va muntar l’Alcalde de Barcelona, juntament amb els seus socis de govern de ICV, sobre la remodelació de la Diagonal, els li ha espetegat a la cara.
Hereu es va rodejar d’un “grup d’experts” per preguntar als ciutadans de Barcelona, què volien fer amb la Diagonal, tot i proposant tres opcions, dues de les quals, parlant clar, suposaven desmuntar la Diagonal de la seva utilitat vial, passant-la a una utilitat per vianants i bicicletes. Era clarament un atac al transport amb cotxe particular; segurament en aquest moment, la primera indústria del país. Segurament també, el més desitjable fora que tots utilitzéssim el transport públic; el tema rau en que aquest em sigui útil, o que en una “economia de mercat” i per tant lliberal, jo no tingui la llibertat de agafar el meu propi cotxe. Són les contradiccions ideològiques d’uns partits polítics amb uns idearis apedaçats d’iniciatives, interessos i conveniències electorals.

El resultat ja es sabut, un 79% dels 172.000 persones que van votar, van coincidir en optar per mantenir l’actual estructura vial de la Diagonal, per tant és clar que les dues propostes modificatives de l’Alcalde, van estar rebutjades massivament.

Segurament, aquesta derrota consultiva no és motiu suficient perquè l’Alcalde presenti la seva dimissió, però sí és motiu, de que la oposició municipal, sumi aquesta contrarietat a altres pífies, per demanar-li la dimissió.
El que resulta també molt il·lustratiu, es comprovar com dels 1.414.634 persones que hi havia en el cens, només votessin 172.000, la lectura que se’n pot extreure, és que els veïns de Barcelona van per un costat i l’Alcalde va per un altre.

Em preguntat a veïns de Barcelona que diuen estar molt i molt farts, de les pífies de Hereu, que són continuació de les de Joan Clos, actualment ambaixador a Turquia. Ens han dit que Clos allí està molt bé (quan més lluny millor) i també que Maragall va estar un bon Alcalde, però no poden dir el mateix de Hereu.

Un dels aspectes que més criden l’atenció de les propostes eco-socialistes, era que per “humanitzar la Diagonal” con deien ells, es tenien de tallar 1.244 grans arbres que ara creixen allí ufanosos; tallar tots aquests arbres era segons aquests pretesos ecologistes, totalment justificable. Unes contradiccions que ara no saben explicar de cap de les maneres, es més, no sembla creïble el que diu Hereu, de que des del pròxim equip de govern farà una altra consulta; no creiem que en facin cap més.

Si el que buscava l’actual equip de govern format per PSC-ICV, era un plebiscit, la estratègia d’aquest muntatge els hi ha esclatat a la cara. Hereu ha de començar a buscar un hereu, mai tant ben dit.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]